Sök
Ottawa

Nu har Ottawa påbörjat sin renovering: ”Tårar i mina ögon”

Mitt under nattens match mot Pittsburgh Penguins började ryktena florera. När slutsignalen ljöd bekräftades stjärntrejden mellan Ottawa Senators och Los Angeles Kings. 

I mitten av den andra perioden av mötet Pittsburgh Penguins och Ottawa Senators vandrade backen Dion Phaneuf ut till omklädningsrummet. Det spekulerades om skada efter att 32-åringen fått en puck på armen under den första perioden. Men snart började trejdryktena ta fart.

Efter slutsignalen av matchen, Pittsburgh vann med 6-3, bekräftades affären. Ottawa skickar Phaneuf och Nate Thompson till Kings. I retur får de Marian Gaborik och Nick Shore. Detta skriver Sportsnet.

Phaneuf kom till Ottawa från Toronto i en trejd nästan på dagen två år sedan. Thompson var inne på sitt första år sedan han sajnat som free agent i somras. 33-åringen återvänder nu till Kalifornien, han spelade i Anaheim innan.

Lagkaptenen Erik Karlsson, som själv omgärdats av trejdrykten på senare tid, twittrade att det var med tårar i ögonen han tar farväl av två goda vänner.

Den förra storbacken Rob Blake, numera GM i Kings, uttalde sig i ett pressmeddelande.
— Dion ger vårat lag erfarenhet och ledarskap, sa han och fortsatte.
— Vi önskar också Marian och Nick lycka till. Marian har haft en enorm karriär hittills och har spelat en stor roll med vårt lag genom åren, inklusive ett Stanley Cup-mästerskap. Nick är en hårt arbetande spelare som kom upp genom vårt system och har utvecklats till en solid NHL-spelare.

Den här artikeln handlar om: