Sök
Nyheter

Kanadensare segerskytt för Team 17 i Finland

Karlskronas forwardslöfte Lucas Edmonds blev matchvinnare när Team 17 inledde femnationsturneringen i Finland med att besegra Tjeckien. Edmonds sköt segermålet i straffläggningen när det blev vinst med 3–2.

Han är född i Kanada och son till den tidigare SHL-tränaren Randy Edmonds. Numera spelar Lucas Edmonds sin ishockey i Karlskronas juniorverksamhet och där har 17-åringen haft en fin utvecklingskurva den här säsongen. Så pass bra att han har tagit plats i det svenska Team 17-landslaget och blivit klar för spel i UMass Amhersts collegelag till säsongen 2020/21.

När 01:orna inledde femnationsturneringen i finska Järvenpää med att besegra Tjeckien med 3–2 i dag blev Edmonds matchvinnare. Han sköt segermålet i straffläggningen.

Sverige fick sina mål under ordinarie matchtid från Frölundaspelarna Elmer Söderblom och Lucas Raymond. I målet stoppade Västerås keeper Jesper Wallstedt samtliga fyra straffar från tjeckerna.

Team 17 möter USA i morgondagens match.

Den här artikeln handlar om: