Sök
Frederik Andersen.
Toronto

Rekordinsats av danske stjärnmålvakten: ”Vi förväntar oss mycket av honom”

En ny match, en rad nya hjältar för Toronto Maple Leafs. I natt tog ett av ligans hetaste lag en ny fin seger när Columbus Blue Jackets besegrades med 6–3 på hemmais. I målet stoppade Frederik Andersen 54 skott medan Nazem Kadri svarade för ett hattrick och totalt fem poäng i matchen.
– Vi förväntar oss väldigt mycket av ”Freddie”, säger Kadri efter segern.

Toronto Maple Leafs är inne i sin bästa sträcka på hela säsongen. Det innebär att laget vinner matcher som man normalt sett inte borde ha någon chans att vinna. Som i natt.

I hemmamötet med Columbus Blue Jackets i Air Canada Centre släppte Leafs till 57 (!) skott mot mål, men gick ändå vinnande ut bataljen. Laget tog sin femte raka seger tillika tionde på de tolv senaste matcherna när det blev vinst med 6–3.

Bakom tvåpoängaren stod en för tillfället riktigt het målvakt och en kanske ännu hetare kedja. Dansken Frederik Andersen satte personbästa i NHL med 54 räddningar och formationen med Nazem Kadri, Patrick Marleau och Mitch Marner stod för ännu en produktiv natt.

Trion svarade för tio poäng i 6–3-vinsten mot Ottawa Senators i lördags. Då var det Marner (2+3) som hade fem poäng. Nu var det Kadri. Den 27-årige centern sköt sitt fjärde hattrick i karriären och hade två assist. Marleau lämnade isen med 1+2 medan Marner hade 1+1.

33 POÄNG PÅ TIO MATCHER FÖR NYA STJÄRNKEDJAN

Sedan formationen sattes ihop när Marner ersatte finländaren Leo Komarov på högerkanten för tio matcher sedan har de svarat för 33 poäng tillsammans.
– Vår kedja har varit riktigt het senaste tiden och det vill vi att den ska fortsätta vara. Det finns en naturlig kemi mellan oss tre. Mitch är en fantastisk spelare som finner öppningar inte många andra gör. Vi två har funkat väldigt bra tillsammans och sedan har vi ”Patty” på vänsterkanten som fortfarande åker skridskor som ingen annan. Han skapar mycket utrymme åt oss, säger Kadri.

Frederik Andersen toppar NHL i antal räddningar den här säsongen med 1 537 stycken. Henrik Lundqvist, som är tvåa, har 1 387 räddningar. 150 stycken färre.
– Vi förväntar oss väldigt mycket av ”Freddie” och han förväntar sig mycket av sig själv. Han kommer att vara vår ryggrad här framöver och han har inte svikit oss så här långt, säger Nazem Kadri.

I Columbus fick Alexander Wennberg lite fart på sin offensiv med två assist. Efter sina 59 poäng i fjol har 23-åringen haft en tung säsong med skador och bristande produktivitet. På 42 matcher har det blivit 20 poäng (5+15) för Wennberg.

Toronto – Columbus 6–3 (2–1, 2–2, 2–0)
Toronto: Nazem Kadri 3 (21), Dominic Moore (5), Mitch Marner (13), Patrick Marleau (19).
Columbus: Nick Foligno 2 (13) (Alexander Wennberg 2), Jack Johnson (3).

Den här artikeln handlar om: