Sök
GANGNEUNG, SOUTH KOREA – FEBRUARY 14: Noah Welch #5 of the United States controls the puck against Slovenia during the Men’s Ice Hockey Preliminary Round Group B game on day five of the PyeongChang 2018 Winter Olympics at Kwandong Hockey Centre on February 14, 2018 in Gangneung, South Korea. (Photo by Ronald Martinez/Getty Images) …
Växjö Lakers HC

SHL-backen trodde det var skatteverket som ringde: ”Jag ville inte svara på samtalet”

Växjös back Noah Welch befinner sig just nu i Sydkorea med sitt USA för att spela OS. För ESPN delar de amerikanska spelarna nu med sig av hur det gick till när de fick beskedet att de var uttagna av den numera avlida managern Jim Johannsson.

Backen Noah Welch har tidigare berättat för hockeysverige.se att han tänkte lägga av efter förra säsongen. Men när beskedet att inga NHL-spelare skulle vara med i OS tänkte han om och den här säsongen spelar han för Växjö.

Till 35-åringens stora lycka kom han också med i USA:s OS-landslag och för ESPN berättar han och hans lagkamrater om hur de mottog beskedet från Jim Johannson.
”Jag var avstängd den kvällen, så jag var ute och byggde en snögubbe med min familj i Sverige. Vi fick höra att vi skulle få reda på det i slutet av december, men beskedet kom tidigare”, berättar Welch.

TRODDE DET VAR SKATTEVERKET

När telefonen ringde ute i ett vintrigt Växjö förväntade sig inte amerikanen att det skulle vara den numera bortgångne landslagsledaren på andra sidan luren. Han kände inte igen numret och trodde att det måhända skulle bli ett otrevligt samtal.
”Jag trodde verkligen att det var IRS (det amerikanska skatteverket, reds anm) som var efter mig för skatter eller något. Jag vet inte varför, men jag har blivit granskad tre år i rad. Jag ville inte svara på samtalet, men av någon anledning gjorde jag det.”

Welch berättar han trodde Johannson skulle ringa för att meddela att backen inte kommit med till OS. Men så blev det inte.
”Han frågade hur det var och så snart han sagt det började jag att le, för jag trodde inte att jag skulle komma med. Jag trodde han skulle följa upp det med ‘du kom inte med i laget’, men i mitt huvud tänkte jag: ‘Fortsätt’ och då sa han bara ‘jag ville ringa och berätta att du kom med i laget'”.

Jim Johansson avled den 21 januari i år. Han blev 53 år gammal.

 

Den här artikeln handlar om: