Sök
Leksand hade stor show idag.
Nyheter

Vilken galen show, Leksand – nu är ni på finalplats

Allt gick Leksands väg idag. De fick Gränbyspöket att försvinna när de vann med hela 9-0 mot Almtuna – och AIK chockföll mot Västervik. Nu är Leksand på finalplats.

Gränbyhallen har varit något av en mardrömsarena för Leksand de senaste åren. Men idag var spöket som bortblåst. Leksand var helt överlägsna i bortamötet med Almtuna och vann med 9-0.

Emil Bemström satte 1-0 på egen hand och Almtunafostrade Olle Alsing avslutade ett läckert anfall genom att göra 2-0. Men det var bara början. I den andra perioden slog Johan Porsberger till två gånger om, och dessutom gjorde den tyska duon Pietta/Müller ett varsitt mål. Det var 6-0.
– Det känns stabilt. Vi är effektiva. Vi jobbar hårt och sådär, då brukar det lösa sig, sade tvåmålsskytten till C More.

PÅ FINALPLATS

För Almtuna, som är ute efter att säkra en plats i Slutspelsserien, var kvällen en total mardröm.
– Vad ska man säga? Jag tycker stundtals vi gör det ganska bra offensivt. Där verkar vi vilja något. Men defesivt och spelet utan puck…vi vinner inga närkamper. Det är lldeles för lätt för dem att skapa målchanser, sade Victor Rollin-Carlsson.

Slutperioden fortsatte på samma sätt som den andra. Mattias Ritola gjorde 7-0 i powerplay innan Porsberger fullbordade sitt hattrick genom att göra 8-0. Det var hans sextonde mål för säsongen. Innan matchen var slut kom också NIO noll från Jesper Ollas klubba. En alldeles, alldeles galen match tog sen slut.

I och med att AIK föll hemma mot Västervik är Leksand nu uppe på finalplats, med två poängs marginal till ”Gnaget”.

Den här artikeln handlar om: