Sök
Johan Holmqvist
SHL

”Honken” matchvinnare i återkomsten – Brynäs buades ut

Johan Holmqvist var idag tillbaka i Karlskronas kasse. Det med besked, dessutom. Målvakten storspelade mot sitt gamla lag Brynäs när KHK vann med 4-1.

Att Johan Holmqvist var kontraktslös ända in i februari får ses som ett mysterium med tanke på den kvalité han höll när han idag var tillbaka i spel igen. För första gången på närmare ett år var ”Honken” tillbaka i hetluften – och han bjöd på storspel direkt.

Den snart 40-årige ikonen var planens gigant när Karlskrona vann med 3-1 mot Holmqvists gamla klubb Brynäs i Gavlerinken. Redan efter en dryg minut bjöd han på sin första stora räddning, och så fortsatte det matchen igenom. Den enda som lyckades överlista honom var Drew Miller som gav Brynäs ledningen i powerplay i den andra perioden. I övrigt stoppade veteranen 29 skott.

KHK vände dock innan perioden var över. Såväl Joel Kellman som Carl Persson lyckades överlista David Rautio i Brynäs målbur. I slutperioden kom också 3-1 i powerplay från Bobbo Petersson.

Brynäs satsade på att göra match av det hela genom att plocka ut Rautio, men det blev ingen reducering. Mattias Guter passade däremot på att säkra segern genom att göra 4-1 i tom målbur. Efter målet tömdes Gavlerinkens läktare på publik i en rekordsnabb fart, trots att det återstod mer än två minuter av matchen. Hemmalaget buades sen ut av de få som var kvar i arenan vid matchslut. Bortalagets målvakt fick dock mottaga applåder från den kvarvarande hemmaklacken när han lämnade isen.

Karlskrona är alltjämt tabelljumbo i SHL men har, med ”Honkens” intåg, åtminstone gett sig själva chansen att undvika kval. Det skiljer fem poäng upp till Örebro på säker mark.

Den här artikeln handlar om: