Sök
180224 Malmš Redhawks Lars Bryggman jublar efter 2-3 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Malmš Redhawks den 24 februari 2018 i Jšnkšping. Foto: Stefan Lantz / BILDBYRN / Cop 107c …
SHL

På väg att bli syndabock – blev hjälte: ”Var nog rätt beslut”

Han drog på sig en märklig utvisning som mycket väl kunde ha avgjort matchen till HV:s fördel. I stället var det Lars Bryggman som blev hjälte för Malmös del.
– Det var rättvist att det blev lika och att vi fick vinna, säger han till C More.

Ställningen var 2-2 i slutet av den tredje perioden när Lars Bryggman körde över Fredrik Pettersson-Wentzel i HV71:s kasse. Bryggman visades ut och HV fick en lysande chans att avgöra i powerplay i förlängningen. Bryggman såg ut att bli syndabock.

Men det blev han som avgjorde för Malmös del i stället. Bara tio sekunder efter det att hans utvisning tagit slut sköt han avgörandet och gav Malmö två poäng i kampen om kvartsfinalplatserna.

Bryggman kommenterar utvisningen i C More:
– Pucken åker ju liksom i kortsargen. Jag tänkte att jag skulle ta kortaste vägen dit, men det var en målvakt i vägen. Det var nog rätt beslut.
– Det var rättvist att det blev lika och att vi fick vinna.

Nichlas Hardt och Daniel Zaar gjorde Malmös övriga mål. HV:s fullträffar gjordes av David Gustafsson och Bill Sweatt.

Malmö är femma och har nu hela sex poäng ned till sjuan HV med bara sex matcher kvar. Det luktar alltså kvartsfinal lång väg i Skåne nu.

Den här artikeln handlar om: