Sök
Tobias Lindberg.
Vegas

Svensken trejdas igen – klar för Stanley Cup-mästarna

Derick Brassard hamnade sent igår kväll i Pittsburgh Penguins, i utbyte mot svensken Filip Gustavsson. Men trejden var inte klar där. Det visade sig att ännu en svensk var involverad.

Säsongens krångligaste trejd fullbordades i natt. Det som först såg ut som en helt vanlig trejd mellan Pittsburgh och Ottawa blev till sist en trelagsdeal, där även Vegas (!) var inblandade.

Tobias Lindberg, som så sent som i oktober trejdades från Toronto till Vegas, får nu chansen hos Pittsburgh Penguins. Han blev nämligen Golden Knights inblandade part i trevägsdealen. Den 22-årige svensken har bara gjort sex NHL-matcher i karriären, i Torontos tröja säsongen 15/16, men kommer nu alltså få chansen till nya matcher i mästarna Penguins tröja.

SÅ BLEV AFFÄREN

Tobias Lindberg har den här säsongen gjort 18 poäng på 48 matcher för Chicago Wolves i AHL. Totalt har han 68 poäng på 148 matcher i farmarligan.

Till slut blev den mycket invecklade affären så här:

Pittsburgh får Derick Brassard, Vincent Dunn, ett tredjeval i den kommande draften från Ottawa. Tobias Lindberg ansluter från Vegas organisation. Ottawa Ian Cole, Luleås målvaktstalang Filip Gustavsson, ett förstaval i 2018 års draft samt ett tredjeval i 2019 års draft från Pittsburgh. Vegas får Ryan Reaves och ett fjärdeval i draften från Pittsburgh.

Den här artikeln handlar om: