Sök
Erik Gustafsson. OBS! Bilden är INTE ett montage.
SHL

OS-backen nära spel i SHL: ”De ligger bäst till över huvud taget”

Luleå är nära att landa ett riktigt tungt nyförvärv. Tre Kronors OS-back, tillika lagets assisterande lagkapten, Erik Gustafsson är nära klubben.
– Jag skulle kunna säga att Luleå ligger bäst till över huvud taget, säger han till NSD.

Det är Norrländska Socialdemokraten som avslöjar att Luleå Hockey erbjudet ett flerårskontrakt, två eller fler år, till Erik Gustafsson. Den 29-årige backen har inte spelat i Sverige sedan säsongen 06/07 då han representerade Timrås J20-lag. De senaste månaderna har han dock sagt att en flytt hem till Sverige är trolig till nästa säsong.

Och SHL-debuten sker alltså av allt att döma i Luleå. Backen säger själv att de är närmast att få hans signatur.
–  Jag skulle nog kunna säga att Luleå ligger bäst till över huvud taget, säger han till NSD.

MÅLSKYTT I VM-FINALEN

Sedan flytten från Timrå för elva år sedan har han spelat collegehockey samt fyra år i Philadelphias organisation. Det blev 91 NHL-matcher. Därefter följde en flytt till Europa där Gustafsson spelat de senaste fyra säsongerna. Den här säsongen har han spelat för Avangard Omsk samt Neftekhimik Nizhnekamsk.

Erik Gustafsson har också spelat tre VM-turneringar och har ett guld och ett brons på dessa. 2013 gjorde han till och med mål i VM-finalen på hemmaplan, mot Schweiz. Förra veckan var han med och föll mot Tyskland i OS-kvartsfinalen.

Den här artikeln handlar om: