Sök
Johan Sundström.
Nyheter

Succématch för svensken – hjälte när Avangard slog Omarks Salavat

Hans säsong har präglats av skador. Men i dag slog Johan Sundström till rejält för sitt Avangard Omsk i KHL-slutspelet. Den förre Frölundaforwarden stod för två mål när de besegrade Linus Omarks Salavat Yulaev. 

Johan Sundström lämnade för Frölunda inför den här säsongen för att testa lyckan borta i KHL. Men det har inte blivit som forwarden hade hoppats på. 25-åringen har varit kraftigt skadedrabbad och spelade endast fem matcher för sitt Avangard Omsk i grundserien.

Men i dagens slutspelsmatch mot Salavat Yulaev Ufa, fick vi äntligen se vad svensken egentligen går för. Sundström gjorde två mål och ledde laget till en 5-3-seger, som också gav dem ledningen i matchserien med 2-1 i matcher. André Petersson assisterade i ett av Sundströms mål.

För Salavat gjorde Linus Omark ett mål och en assist.

Den här artikeln handlar om: