Sök
Chris Härenstam.
Södertälje SK

Chris tror på skräll i Slutspelsserien: ”Jag sticker ut hakan”

AIK går in i slutspelsserien som favoriter. Men Chris Härenstam lanserar ett annat lag som sin vinnare inför dagens premiär.
– Jag sticker ut hakan och säger att det blir Almtuna som vinner kvalserien, säger han till hockeysverige.se.

Igår, fredag, inleddes striden om att vinna den Hockeyallsvenska finalen och med det få möta Karlskrona om en plats i SHL nästa säsong. Idag fortsätter hockeyfesterna med att kvalserien, kallad slutspelsserien, drar igång med matcherna AIK mot Almtuna, Björklöven mot Pantern och Oskarshamn mot Södertälje. AIK inleder serien med tre poäng eftersom man vann Hockeyallsvenskan. Almtuna inleder med två poäng och Björklöven en poäng medan övriga börjar på noll.

Marcus Ragnarsson.

SVT:s Chris Härenstam har synat förutsättningarna inför kvalserien och sticker ut hakan lite då hockeysverige.se ber honom sia in i framtiden.
– Almtuna har en bra trend, Björklöven har Adam Werner som är ruggigt bra i målet. AIK har haft en vikande trend efter att ha varit uppe på en andra plats…
– Jag sticker ut hakan och säger att det blir Almtuna som vinner kvalserien. Almtuna har allt att vinna, bra formkurva, många supportrar i staden samtidigt som jag tror att det finns en enorm potential i Uppsala.
– Almtuna är kanske den förening som har den största potentialen. Där finns en hel stad som suktar efter en hockeyframgång (Almtuna spelade senast säsongen 1962/63 i högsta serien). Dessutom finns närheten till Stockholm där Almtuna kan plocka väldigt många talanger. Inte minst från Märsta, Vallentuna, Åkersberga, hela SDE (Stocksund, Danderyd, Enebyberg) området och så vidare.
– Lägg därtill att Marcus Ragnarsson är med där som coach. Dessutom spelar hans son (Jakob) i laget liksom Marcus systerson Gustav Lindström som spelade i Junior-VM.

Vilket lag ser du som det tuffaste utmanaren?
– Det måste vara Björklöven och AIK. Jag tror inte alls på Pantern eller Oskarshamn. Det skulle i så fall vara Södertälje eftersom dom fick bonusplatsen på slutet, men jag tror att det varit alldeles för mycket energiläckage där.
– Det som talar för Södertälje är att dom har en väldigt fin arena dit det kommer komma 4–5000 åskådare om laget börjar vinna. Plus att Södertälje har en otroligt bra coach i Ulf Lundberg. Han kommer vara redo för större uppgifter snart.

Den här artikeln handlar om: