Sök
Nyheter
SKOGLUND: Öl-liga? Nej – jag överraskades av proffsigheten

Det har blivit läge för en liten rapport från min vistelse i Sheffield. Idag har jag bland annat träffat Jerry Andersson, Andreas Valdix och Jonas Westerling i samband med Sheffield Steelers träning. Då fick jag lära mig en sak som överraskade mig väldigt.

SHEFFIELD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Till att börja med måste jag göra en liten korrigering från mitt inlägg häromdagen. Sheffield Steelers publiksnitt på hemmaplan är mycket riktigt 5 183 åskådare. Det jag glömde/missade nämna var att de har två hemmaarenor. Dels FlyDSA Arena som är den största. Där räknar de med fullspikat, omkring 9 300 personer imorgon mot Nottingham. Men de spelar också matcher i arenan bredvid. Ice Sheffield som tar in betydligt färre åskådare, vilket drar ner snittet. Hade det inte varit för detta så hade de kanske snittat runt 7 000 åskådare som det sägs att de snittar i den större arenan.

Rätt ska vara rätt.

FlyDSA Arena. Mängder med arrangemang går av stapeln här. Bland annat konserter och boxningsmatcher. Foto: Henrik Skoglund

Ice Sheffield är inte lika stor. Men där finns två isytor som är igång året runt. Foto: Henrik Skoglund

Jag kom till Sheffield sent igår och har egentligen inte hunnit se så där värst mycket av själva staden då jag direkt när jag vaknade i morse slängde mig i en taxi för att bevista Sheffield Steelers träning och prata med folk i klubben.

Vad har jag då lärt mig om brittisk ishockey idag? Till att börja med måste jag säga att jag imponeras av faciliteterna Sheffield Steelers förfogar över. Dagen startade med en videogenomgång av svenskbekantingen Paul Thompson där laget gick igenom den senaste matchen mot Cardiff Devils i onsdags.

Paul Thompson går igenom sekvenser från senaste matchen. Foto: Henrik Skoglund

Just videogenomgångar är väl kanske ingenting utöver det vanliga. Men vad som nästan fick mig att trilla i backen av pur förvåning var att de varje match och varje träning mäter spelarnas puls. Allt i syfte för att snabbt upptäcka om en spelare ligger fel eller behöver extra återhämtning. Jag vet att SHL-lagen använder pulsklockar, men inte alltid väl? Upplys mig gärna.

Fystränaren Danny Mawer får spelarnas värden i realtid på sin dator. Tycker han något sticker ut extraordinärt under träning kallar han till sig spelaren. Foto: Henrik Skoglund

Jag snackade med svenskarna Jerry Andersson, Jonas Westerling och Andreas Valdix (Andreas Jämtin är hemma i Sverige i privata angelägenheter) och de var väl ganska samstämmiga i beskrivningen att Sheffield är att betrakta som en storklubb i Storbritannien, likt Djurgården och Färjestad i Sverige. Det är en enorm press som vilar på deras axlar. Folk i staden älskar klubben, medan fans till övriga lag inte är fullt lika förtjusta i Steelers.

Valdix och Westerling hade en hel del att berätta om detta och tanken är att jag ska koka ner vårat samtal till en artikel nästa vecka här på sajten. Men vad jag kan avslöja redan nu är att jag har lärt mig att det finns en trippel att vinna inom brittisk hockey. Ligan, cupen och slutspelet. Slutspelet börjar med kvartsfinaler, en hemma och en borta. Sedan gör de fyra främsta upp i ”top four” i Nottingham om att vinna playoff. Om jag förstod saken rätt så smäller det en aning högre att vinna ligan efter grundserien. Men de två övriga är också prestigefyllda ting.

Jerry Andersson håller ett vakande öga på träningen. Foto: Henrik Skoglund

Det var någon av alla människor jag träffat idag som sa att de fem-sex bästa lagen i EIHL skulle kunna gå in i många toppligor i Europa gällande kvalité och det slog mig när jag bevittnade Steelers träning att de höll högt tempo och kvalité på grejerna. Skills finns ju om inte annat.

Den förre SHL-spelaren Tim Wallace har gjort över 100 matcher (Pittsburgh, New York Islanders och Carolina) i NHL och något fler i SHL. Jag lunchade förövrigt med han och Westerling efter träningen och Wallace sa att han trivdes i England, men skulle gärna kunna tänka sig en återkomst till svensk ishockey. Han verkar ha trivts i vårat avlånga land och har flickvän från Sverige.

Tim Wallace har spelat för Örebro och Brynäs i Sverige. Foto: Henrik Skoglund

Även finländaren Joonas Rönnberg, före detta Leksand och Oskarshamn, spelar i Sheffield Steelers och han berättade att han blev överraskad över kvalitén på ligan. Det var hans förra lagkamrat i Oskarshamn, Andreas Valdix som lockade över honom till England och alla som jag pratat med idag är närmast lyriska när de beskriver stämningen i hemmaarenan. Det är något jag lär märka imorgon när det har blivit dags för match. Ni kommer få en rapport på söndag om hur den var.

Joonas Rönnberg. Foto: Henrik Skoglund

På grund av min usla planering har jag åkt väldigt mycket taxi här i Sheffield och det är bara att be till alla tillgängliga gudar att min sambo inte läser detta om ansträngningen på hushållsekonomin. Varenda gång har jag försökt mig på klassikern att prata med taxichaufförerna om hockeylaget, men det visar sig att ingen av dem har något att säga då de helt enkelt inte vet. Men ett lag som har runt 7 000 i snitt på sin hemmaarena borde ju ha sin fanbase någonstans och det visade sig att Leanne, som är sales manager för hotellet jag bor på, är ett stort fan och sken upp i ett gigantiskt leende när jag berättade om mitt ärende i staden. Så fansen finns i detta fotbollsland.

Det finns många föreställningar i bland annat Sverige att EIHL är en ”beer league”. Men alla jag pratat med idag säger att det inte alls är så. Och av det jag sett hittills är jag beredd att hålla med. Det verkade oerhört seriöst.

Men de har en hårding i laget så klart. Zack Fitzgerald har under säsongen dragit på sig 173 utvisningsminuter i ligaspelet hittills. Jag passade på att prata lite med honom också om hans enda NHL-match mot Dallas den 5 februari 2008. Han ställdes då mot Mike Modano i Dallas.

Zach Fitzgerald. Foto: Henrik Skoglund

Fitzgerald berättade också om att han på Vancouvers träningar ofta fick vara i boxplaylaget mot tvillingarna Sedin. ”It was just like ”swosh, swosh”, berättade han för mig samtidigt som han rullade runt med huvudet.

Meningen var att han skulle spela matchen efter Dallas också. Men den skadade spelaren som han ersatte tillfrisknade snabbt och Fitzgerald menade på i samtalet med mig att han inte hade så stor chans att konkurrera mot Mattias Öhlund.

Det finns egentligen hur mycket saker som helst att skriva om mitt besök på Sheffield Steelers träning idag. Som sagt är tanken att dagens upplevelser tillsammans med morgondagens ska koka ner i artiklar här på sajten nästa vecka. Men jag kan redan nu konstatera att seriositeten på Sheffield Steelers är hög.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten