Sök
Viktor Fasth, Oscar Alsenfelt och Adam Reideborn
Växjö Lakers HC

De kan bli säsongens målvakt på SHL Awards

SHL har börjat släppa de nominerade till SHL Awards. Idag presenterade de tre finalisterna i kategorin ”Årets målvakt”.

Det är inte direkt tre chockartade namn som får en att trilla av stolen som presenterats. Det är dels Adam Reideborn, som varit den stora snackisen på målvaktssidan den här säsongen. Djurgårdens målvakt har gått från utskälld och hånad till att bli en av svensk ishockeys mest respekterade spelare.
”Efter ett antal säsonger i skymundan har Adam Reideborn verkligen blommat ut denna säsong. Djurgårdens målvakt har bjudit på den ena topprestationen efter den andra. Reideborn har varit tungan på vågen i täta matcher, han har lägst snitt över antal insläppta mål per match och bäst räddningsprocent av samtliga målvakter”, skriver juryn.

Han får konkurrens av Viktor Fasth, som i dagarna vann Honken Trophy. Växjöstjärnan har varit precis så nyttig som Växjö räknade med när han värvades. Fasth var dessutom Tre Kronors självklara förstemålvakt under OS.
”Fasth har radat upp fina prestationer, belönats med en OS-plats för Tre Kronor och svarat för mest hållna nollor under seriespelet med sex stycken. Viktor Fasth har också varit en bidragande faktor för Växjö som vunnit SHL i stor stil”.

Den tredje nominerade är fjolårsvinnaren Oscar Alsenfelt. Malmös sista utpost har inte varit lika dominant som då – men har återigen varit en av de allra främsta målvakterna i SHL.
”Efter att ha kammat hem priset till årets målvakt i SHL förra säsongen, har Malmös burväktare Oscar Alsenfelt följt upp fjolårssuccén, med ännu en stark säsong”, skriver juryn.

Utöver Alsenfelt har Lars Johansson och Julius Hudacek vunnit priset. Vinnaren utses på SHL Awards 30 april.

Den här artikeln handlar om: