Sök
Växjö Lakers HC

Här är trion som kan bli utsedd till Årets tränare

Sam Hallam, Robert Ohlsson och Johan Pennerborn. Där har ni trion som kan utses till SHL:s bästa tränare den här säsongen.

Det skriver SHL på sin hemsida. Vinnaren kommer offentliggöras på SHL Awards den sista april.

Sam Hallam nomineras för Växjös överlägsna och nästan rekordbra säsong i SHL.
”38-åringen från Stockholm fortsätter att skriva historia i Växjö. För andra säsongen i följd ledde Sam Hallam klubben till serieseger, denna gång med en närmast makalös marginal på 21 poäng. Växjö satte tonen redan under hösten och radade tidigt upp vinster.

Totalt 40 segrar på 52 spelade matcher är siffror som inger respekt och det var inte bara den kategorin som Växjö toppade. Som bästa hemmalag, bästa bortalag och med minst antal insläppta mål stod det när flera matcher återstod att spela redan klart att Smålandslaget tagit hem förstaplatsen. En mäktig bedrift som ger Sam Hallams trupp slagläge inför vårens SM-slutspel”, skriver juryn.

SKRÄLLDE

Robert Ohlsson tog ett utdömt Djurgården till en andraplats.
”In till den här säsongen gick fjolårstian Djurgården utan några större förväntningar utifrån – men som laget imponerat. Den klassiska Stockholmsklubben har blivit en svårstoppad maskin och hemma på Hovet gungar betongen i match efter match.

På tränarbänken har, precis som förra säsongen, Robert Ohlsson stått med sina vakande ögon. Under Ohlssons vingar har ett energirikt Djurgården tagit upp kampen i den absoluta tabelltoppen. Spelartruppen utstrålar en charmig kombination av rutin och ungdomlig hunger – en kombination som nått hela vägen till en andraplats i SHL”.

TRÄNARROOKIE

Slutligen nomineras Färjestats Johan Pennerborn. Han har under sitt rookieår gjort Färjestad till ett topplag igen.
”Från en tung tid med tidiga slutspelsuttåg har Färjestad nu rest sig. I sin första säsong som huvudtränare för laget ger Johan Pennerborn publiken i Värmland hopp om en ny storhetsera. Fjärdeplatsen i SHL 2017/2018 är Färjestads främsta placering på fem år, dessutom övertygar sättet som laget nått dit.

Med ett fartfyllt spel har man varit en attraktion i ligan och de 174 gjorda målen var det ingen konkurrent som lyckades matcha. Pennerborns profilstarka spelartrupp har blivit en kraft att på allvar räkna med i SHL. De historiskt tyngda korridorerna hos Färjestad vädrar nu morgonluft efter tränarens intåg”.

Den här artikeln handlar om: