Sök
Jan Sandström tackas av.
SHL

VIDEO: Här tackar Luleåfansen av Jan Allan Sandström efter hans sista match

En mäktig era är över. Jan Sandström tackades igår av efter sin sista match i den mäktiga Luleåkarriären.

Det blev 952 matcher i SHL och ytterligare 105 i slutspelet. Han har gjort flest matcher i SHL:s historia och faktiskt också flest matcher någonsin i svensk hockey. Men igår tog eran slut.

Jan Allan Sandström spelade sin sista match i Luleå, klubben han kom till 2001 och sedan dess har blivit stor ikon i. Det blev aldrig något SM-guld, men väl en SM-final, en serieseger och en titel i Champions Hockey League.

KARL FABRICIUS KAN HOTA?

Efter det snöpliga åttondelsfinalsuttåget igår tackades Jan Sandström av på isen av Luleåklacken. En av de riktigt stora har gjort sin sista match i Luleås tröja.

Av de aktiva spelarna har Karl Fabricius, även han i Luleå, gjort flest matcher i SHL. Han är på fjortonde plats genom alla tider med sina 750 matcher. 35-åringen behöver alltså fyra år till för att bräcka Sandström.

Joel Lundqvist står på 676 matcher men lär inte hota Sandström. Jonathan Granström har spelat 630 och är näst på tur av de aktiva. Sen följer Sebastian Karlsson på 628, Jörgen Sundqvist på 625, Niklas Persson på 610 och Oscar Sundh på 607.

Det återstår att se om någon av dem kan bräcka den odödliga Jan Sandström.

 

Den här artikeln handlar om: