Sök
Oliver Ekman Larsson.
Nyheter

Ekman Larsson sköt in sig i exklusiv klubb: ”Betyder mycket för mig”

Bara fem svenska NHL-backar hade nått 100 mål i ligan innan nattens omgång. Väl där blev Oliver Ekman Larsson den sjätte när han sköt sitt Arizona Coyotes till seger mot Calgary Flames.
– Det är ett tecken på att jag gör något bra därute, säger han efter att ha skjutit två mål i 5–2-segern.

Nicklas Lidström, Börje Salming, Fredrik Olausson, Erik Karlsson, Calle Johansson – och nu Oliver Ekman Larsson.

Arizona Coyotes svenska stjärnback blev i natt den sjätte svenska backen i NHL-historien att nå 100 mål. Det skedde när han avgjorde hemmamötet med Calgary Flames med sitt matchvinnande 3–2-mål med 3.41 kvar att spela av den tredje perioden. Coyotes vann matchen med 5–2 efter Ekman Larsson svarat för ytterligare ett mål i tom kasse.

26-åringen är inte bara den blott sjätte svensken backen att nå tresiffrigt i antal mål, han är även den blott 18:e spelaren i Arizonas historia att göra det.
– Det här betyder mycket för mig, säger Ekman Larsson till azcentral.com.
– Det är ett tecken på att jag gör något bra därute och att jag har haft tur som har fått spela med bra spelare som har satt upp mig. Det var skönt att få det ur vägen. Vi pratade om det senast i morse, så det var skönt att det blev av.

Av Ekman Larssons 101 NHL-mål har drygt en fjärdedel varit matchvinnande mål, närmare bestämt 28 stycken. Ingen annan NHL-back har skjutit lika många sedan OEL äntrade ligan 2010/11.

TREDJE NHL-MATCHEN FÖR RASMUS ANDERSSON

– Jag spelar en hel del minuter och finns på isen när man kan vinna matcher eller förlora matcher. Det är därför jag är här och jag har haft tur som fått så många chanser och kunnat göra så många matchvinnande mål.

Max Domi, som haft en tuff säsong och omgärdats av trejdrykten, sköt också två mål för Arizona.

För Calgary Flames var det ännu en svidande förlust som tar laget längre och längre ifrån slutspel. Efter att bara ha vunnit tre av sina tio senaste matcher har laget nu sex poäng upp till slutspelsplats med åtta matcher kvar att spela av grundserien.

I Flames fick Rasmus Andersson spela sin andra NHL-match för säsongen efter att ha kallats upp för att ersätta skadade T.J. Brodie i natt. Han spelade 13.32 i karriärens totalt tredje match för Flames. 21-åringen är sexa i backarnas poängliga i AHL med 38 poäng (8+30) på 53 matcher för Flames farmarlag Stockton Heat.

Arizona – Calgary 5–2 (0–0, 2–2, 3–0)
Arizona: Oliver Ekman Larsson 2 (13), Max Domi 2 (7), Richard Paník (9).
Calgary: Dougie Hamilton (16), Sean Monahan (31).

 

Den här artikeln handlar om: