Sök
160319 Linkšpings mŒlvakt Florence Schelling under sm-final 2 i Riksserien i ishockey mellan LuleŒ och Linkšping den 19 mars 2016 i LuleŒ. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRN / Cop 116 …
SDHL

De bäddade för drömfinal

De kom etta och tvåa i serien och många vill se en SM-final mellan Luleå och Linköping. Idag tog LHC ett stort kliv mot en sådan när de på bortaplan besegrade Modo med 0-2 i den första semifinalen i bäst av tre.

Den första perioden blev mållös och den andra såg ut att bli det också. Men med drygt två minuter kvar hittade Anna Rydberg rätt i powerplay och östgöterskorna kunde gå till pausvila mellan den andra och tredje perioden i ledning.

Matchens andra och sista mål kom också det i powerplay. Efter 8:38 spelade av den tredje perioden Nicoline Jensen Söndergaard göra mål.

Semifinalserien avgörs i bäst av tre matcher.

Den här artikeln handlar om: