Sök
David Åslin.
Södertälje SK

Forwarden bryter kontraktet med Leksand – hit går han

David Åslin lyckades inte få den utdelning han ville i Leksand den här säsongen och lånades därför ut till Södertälje. Nu står det också klart var han fortsättningsvis ska spela. Han stannar i SSK. 

I säsongens första match nätade David Åslin i sin comeback i Leksand. Efter det blev det dock inga fler mål för den speedige forwarden i dalaklubben. Han fick aldrig fart på sin utdelning utan lånades i stället ut till den allsvenska konkurrenten Södertälje.

På 15 grundseriematcher kunde Åslin noteras för två mål och tre assists, och dessutom ett mål under slutspelsserien. Nu meddelar SSK på sin hemsida att man är nöjda med vad man sett och skriver kontrakt med honom.
– Det ska bli otroligt kul att få vara kvar här och spela med grabbarna. Vi visade i år att vi kan vara med och slåss om de där platserna där uppe. Nästa säsong tror jag vi kan vara med och slåss om ännu bättre grejer, säger 28-åringen till hemsidan.

BRYTER MED LEKSAND

Åslin hade egentligen ett kontrakt med Leksand som sträckte sig över hela nästa säsong, men det bryter han alltså nu.
– Vi har tagit det här beslutet gemensamt med David, och det är det bästa för alla inblandade. Vi önskar honom all lycka framöver, säger Leif Carlsson som är sportsligt ansvarig i Leksands IF, till klubbens hemsida. 

Den här artikeln handlar om: