Sök
Henrik Hetta.
Skellefteå AIK

Klara för semi – då kan Skellefteå drabbas av ny avstängning

Joakim Lindström är redan avstängd. Inför Skellefteås semifinal mot Djurgården kan laget drabbas av ett nytt avbräck. Nu är det Henrik Hetta som riskerar avstängning efter sin tackling på Färjestads back Jens Westin i gårdagens kvartsfinal.

Skellefteå lyckades hämta sig och vinna den sjätte kvartsfinalen mot Färjestad och avancera till semifinal. Där väntar Djurgården med seriestart på tisdag kväll. Sedan tidigare står det klart att lagets storstjärna Joakim Lindström kommer att missa den första matchen i Stockholm på grund av avstängningen han fick för sin tackling på Oskar Steen i den tredje kvartsfinalen mot FBK. Nu kan Lindström få sällskap på läktaren i första semin.

Det är Henrik Hetta som riskerar avstängning för sin tackling på Jens Westin i gårdagens match. Hetta fick matchstraff för huvudtackling och har anmälts till disciplinnämnden.
”Färjestadsbacken vred sig i oskyddad position, samtidigt som Hetta kom med lätt böjda ben och innan tacklingen valde att resa sin utgångsposition något. Smällen träffade över arm/axel och därefter huvudet – Westin togs genast av isen och återkom inte i spel”, skriver man på shl.se kring varför Hetta anmälts.

https://twitter.com/cmoresport/status/979626262015639552

Den här artikeln handlar om: