Sök
Pär Arlbrandt gör comeback inom idrotten. Nu som fotbollsspelare.
SHL

Forne poängkungen gör comeback – som fotbollsspelare: ”Trots den digra meritlistan har något alltid saknats”

För ett år sedan fick han avsluta sin framgångsrika karriär med ett SM-guld. Nu gör Pär Arlbrandt comeback. Men inte på rinken – istället ska han förstärka fotbollsklubben FC Super Lambo Bros på deras öden och äventyr i division fem västra Östergötland.

Pär Arlbrandt har en lång och framgångsrik karriär bakom sig på hockeyplanen, med bland annat en poängligavinst i SHL 2014. Men nu väntar en ny karriär. Fotbollsklubben FC Super Lambo Bros presenterade idag 35-åringen som sitt senaste nyförvärv.
”Hans legendariska skridsko räddade kvar Cluben i SHL 2012, han vann poängligan 2014 och för inte ens ett år sedan vann han SM-guld med en klubb vi helst inte nämner högt. Men trots den digra meritlistan har något alltid saknats i Pär Arlbrandts prisskåp: en serieseger i Div 5 Västra Östergötland. Och vi är oerhört glada att han i år kommer jaga den drömmen den rödsvartvita dressen”, skriver klubben bland annat på sin Facebooksida.

LOVAR GOTT

Enligt hans nya klubb ska Pär Arlbrandt i en intervju ha sagt att han egentligen var bättre på fotboll än hockey. Något de anser lovar gott inför härjningarna i division fem västra Östergötland.
— (skratt). Ja du. Det var kanske i 13-14-årsåldern det var så. Nu håller jag inte någon hög klass tror jag inte, berättar Pär Arlbrandt för hockeysverige.se.

Hur kommer det här sig då?
— Jag har alltid tyckt fotboll är sjukt roligt. Jag spelade lite i korpen förra säsongen och min kompis som spelade lite i det laget förra året frågade om jag skulle följa med på några träningar.

HÅLLIT IGÅNG MED BOLLSPORTER

Arlbrandt har sedan han la skridskorna på hyllan hållit igång med mycket bollsporter och nu under slutspelstider medger han att suget efter hockeyn är lite mer påtagligt än annars.
— Det är självklart att det har gjort det när man ser slutspelet på TV. Det tror jag det gör för de flesta som slutat ganska nyligen. Men det är absolut inte så att jag ångrat mig. Det är mer när man får tillbaka minnen från hur det var, främst från förra året då.

Åter till den nya karriären i FC Super Lambo Bros. Vad tror du att du kan bidra med?
— Glädje. Jag tycker det är kul att tävla. Det har jag saknat just det här när det är match så är det match liksom. Nu är det på en helt annan nivå, men det är ändå kul.

Kommer du spela varje match?
— Nej, det tror jag inte. Jag har ju tre barn hemma. Så det kommer nog inte gå. Men så ofta jag kan och blir uttagen.

Pär Arlbrandt har under hockeykarriären representerat HV71, Södertälje, Luleå och Linköping på SHL-nivå. Hans nya klubb tycker att det är skönt att han nu är tillbaka på den stora scenen.
”Välkommen tillbaka till den stora idrottsscenen. För vad är en Game 7 overtime i en kokande arena mot Stjärnorp borta i en seriepremiär?” frågar de sig i Facebookinlägget.

Den här artikeln handlar om: