Sök
170112 …rebros sportchef Niklas Johansson under ishockeymatchen i SHL mellan …rebro och Leksand den 12 januari 2017 i …rebro. Foto: Johan Bernstršm / BILDBYRN / COP 119 …
SHL

Sportchefen har inte bråttom: ”Handlar om att bygga ett lag som ska spela slutspel”

Det har gått snart en månad sedan Örebros säsong tog slut. Men sedan dess har det inte hänt mycket på nyförvärvsfronten. Det faktumet är ingenting som stressar upp sportchefen Niklas Johansson.
— Jag skulle kunna fylla truppen nu, men det skulle bli dyrare och sämre än om jag väntar, säger Johansson till Hockeypuls.

Ett tag verkade det som att ett Örebro i fritt fall skulle tvingas till kval. Men till slut redde de ut det hela och till nästa säsong spänner man bågen. Då ska man till slutspel.
— Allt handlar om att bygga ett lag som ska spela slutspel, konstaterar sportchefen Niklas Johansson i en intervju med Hockeypuls.

SKULLE BLI DYRARE

Tränartrion med Niklas Sundblad, Petri Liimatainen och Niklas Eriksson förblir intakt till nästa säsong. Vidare lämnar hela åtta spelare som under säsongen spelat i Örebro. Viktor Ekbom (Frölunda), Gustaf Franzén, Axel Brage, Jeremy Williams, Ari Gröndahl, Daniel Viksten, Filip Ahl och Daine Todd spelar inte i Örebro till hösten.
— Visst skulle jag kunna fylla truppen nu, stänga butiken och ta semester sedan. Men det skulle bli dyrare och sämre än att vänta, säger Niklas Johansson apropå att inget nyförvärv ännu hämtats in och lägger till:
— Vi i SHL är inte först i näringskedjan. NHL, KHL och i viss mån NLA (Schweiz) ligger före om de bästa spelarna. Det är där de bästa spelarna vill spela, och det är när de klubbarna gjort sina val som vi kommer in i bilden.

Sportchefen medger att det pågår förhandlingar med backen Nick Ebert inför nästa säsong. Amerikanen anslöt från KHL och Bratislava i februari och gjorde det bra under sina sju matcher i Örebro.

Den här artikeln handlar om: