Sök
Niclas Andersén.
SHL

VM-medaljören öppnar för återkomst: ”Självklart intresserad”

Här har ni en välmeriterad back som flörtar med Brynäs. VM-bronsmedaljören från 2014, Niclas Andersén, är sugen på en comeback.
– Jag känner mycket för Gävle, vi bor här och jag förknippas med Brynäs, säger han till Gefle Dagblad.

Niclas Andersén har gjort två framgångsrika sejourer i Brynäs. Den första gav ett SM-guld och under sin andra sejour var han lagkapten och fick spela sju landskamper med Tre Kronor. Den andra svängen blev dock bara ettårig innan det blev spel i AHL och nu senast i KHL.

Nu är backen kontraktslös. Han är hemma i Gävle igen och återvänder gärna till spel i Brynäs.
– Det är inget att ljuga om att jag gärna skulle kunna se mig själv i Brynäs igen. Jag känner mycket för Gävle, vi bor här och jag förknippas med Brynäs, trots att jag inte kommer härifrån från början, säger han till Gefle Dagblad.

HAR INTE PRATAT MED SPORTCHEFEN

Niclas Andersén säger dock att någon kontakt med Brynäs inte är tagen.
–  Nej, jag har inte pratat med Bengtzén, men gör han det och dom har en plats öppen är jag självklart intresserad.

Den här säsongen avslutades med spel i Jokerit. En klubb som gärna tar tillbaka värmlänningen.
– Det var ju tufft när jag fick skadan, men sedan tycker jag själv också att det gick bra och dom sa innan vi åkte hem att dom gärna vill förlänga.

Blir det Jokerit, Brynäs eller kanske något helt annat för 29-åringen kommande säsong?

Den här artikeln handlar om: