Sök
170225 Linköpings Kristian Näkyvä under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Linköping den 25 februari 2017 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185 …
SHL

Landslagsbacken klar för Örebro: ”Kan ta nästa steg och bli en bättre spelare”

Efter två säsonger i Linköping skriver finske landslagsbacken Kristian Näkyvä nu på för Örebro Hockey. Kontraktet för den spelskicklige backen sträcker sig över två år.

Kristian Näkyvä är klar för Örebro Hockey, meddelar klubben på sin hemsida. 27-åringen kommer närmast från spel i Linköping HC där han de senaste två säsongerna stått för 23 (8+15) respektive 26 (2+24) poäng.

Näkyvä stod dessutom för stark poängproduktion i SM-slutspelet där han producerade fyra mål och en assist i samband med att Linköping föll tungt mot HV71 i sju matcher.
– Det känns förstås otroligt kul att Kristian har valt att komma till oss. I Kristian får vi in en toppback som vi vet levererar på SHL-nivå. Med sitt spelsinne och sitt tunga skott kommer han hjälpa oss att vinna matcher, säger Örebros Sportchef Niklas Johansson.

Näkyvä befinner sig för närvarande tillsammans med klubbens övriga tre finländska spelare, Jere Sallinen, Eero Kilpeläinen och Sakari Manninen, i Finland där alla fyra tagits ut i landslaget.
– Jag har hört väldigt mycket positivt om Örebro som stad och Örebro Hockey som klubb. I Örebro känner jag att jag kan ta nästa steg och bli en bättre spelare. Jag är otroligt laddad att få starta en ny säsong i en ny miljö. Det ska dessutom bli väldigt kul att få spela tillsammans med min gode vän Jere Sallinen, säger Kristian Näkyvä.

Den här artikeln handlar om: