180301 BrynŠs Jšrgen Sundqvist deppar efter matchstraff under ishockeymatchen i SHL mellan BrynŠs och Fršlunda den 1 mars 2018 i GŠvle. Foto: Simon HastegŒrd / BildbyrŒn / Cop 118 …
SHL

Sju spelare lämnar Brynäs – däribland trotjänaren: ”Varit en fantastisk spelare för Brynäs”

ANNONS

Han har gjort tredje flest matcher i Brynäströjan. Nu är Jörgen Sundqvist en av de sju spelare som lämnar klubben.
– ”Sunken” som varit Brynäs trogen under 13 säsonger har återigen gjort en gedigen säsong, säger sportchefen Stefan Bengtzén.

Brynäs har presenterat Niklas Danielsson, Niclas Lundgren och Joel Kellman som nyförvärv. Nu meddelar man också vilka sju som lämnar. Det är målvakten Linus Fernström, backarna Lucas Carlsson, Elias Fälth och Jörgen Sundqvist samt forwards Christopher Liljewall, Linus Ölund och Juuso Ikonen.

Av de som sticker ut finns Jörgen Sundqvist. Han har spelat för Brynäs i 13 säsonger men erbjuds nu inget nytt kontrakt. Stefan Bengtzén säger dock att backveteranen kommer hyllas för sina insatser i Brynäs nästa säsong.
– Sunken” som varit Brynäs trogen under 13 säsonger har återigen gjort en gedigen säsong. Vi väljer nu att föryngra vårt lag men vi vill ge våra största hyllningar av tacksamhet till Sunken som är och har varit en fantastisk spelare för Brynäs IF under så många säsonger, säger sportchefen Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.

BRYTER KONTRAKTET

Lucas Carlsson och Linus Ölund kommer flytta över Atlanten. Linus Fernström och Elias Fälth var två väntade namn som lämnar. Vad gäller Chrstopher Liljewall bryts hans kontrakt trots att det återstår ett år.
– ”Stoffe” lämnar oss redan nu, vi har tillsammans valt att utnyttja den klausul som fanns i avtalet för uppsägning. Han har på ett ansvarsfullt sätt alltid bidragit med mycket positivt till vårt lag. Stort tack för din tid i Brynäs IF.

Det största namnet som lämnar är dock Juuso Ikonen, som efter en floppsäsong i Djurgården var en av Brynäs stora stjärnor under lagets väg till SM-silver förra året. Han har även tillhört spetsspelarna den här säsongen.
– -Ikonen är en spelare som nu tyvärr ser ut att komma att lämna för spel utanför Sverige. Vi är mycket nöjda med Ikonens insats i Brynäs IF. Stort tack Juuso!

Brynäs har ännu inte meddelat något kring framtiden för tränaren Tommy Sjödin, målvakten David Rautio samt de stora anfallsstjärnorna Aaron Palushaj och Kevin Clark. Inget besked har heller kommit om Simon Bertilsson, som ryktats till KHL trots gällande kontrakt i Sverige.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch