Sök
171121 FŠrjestads mŒlvakt Stefan Steen under ishockeymatchen i SHL mellan VŠxjš och FŠrjestad den 21 november 2017 i VŠxjš. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144 …
SHL

Kompletterar sitt målvaktspar med värvning från SHL-konkurrenten

Örebro meddelade ikväll att deras målvaktspar för nästa säsong nu är spikat. Eero Kilpeläinen kommer få Färjestads Stefan Stéen som parhäst.

Stefan Stéen har under de två senaste säsongerna tillhört Färjestad där han och Lars Haugen har kamperat ihop. De två åren innan dess hade han Cristopher Nihlstorp vid sin sida. 2015 vann de båda SM-guld, då med Nihlstorp som etta. Stéen står noterad för tre matcher i det slutspelet.

MÅLVAKTSPARET KOMPLETT

Nu blir det Örebro den kommande säsongen för 25-åringen från Sunne. Där är årets succévärvning Eero Kilpeläinen den andra komponenten.
— Det känns skönt att vi nu har gjort klart med Stefan och i och med detta satt vårt målvaktspar för säsongen. Stefan är en väldigt ambitiös kille och en duktig målvakt som vi tror kan ta nästa steg i vår miljö. Vår ambition är att Stefan ska kunna utvecklas hos oss och tillsammans med Eero kommer han slåss om förstaspaden, säger Örebros sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Förutom Färjestad och Växjö har även målvakten representerat Skellefteå i SHL tidigare. Det var i Västerbotten ligadebuten kom med sju matcher säsongen 2013/2014 när han fick chansen bakom Markus Svensson och Henrik Karlsson. Även då tilldelades faktiskt Stéen en SM-guldmedalj, men han stod ingenting i slutspelet

Den här artikeln handlar om: