Sök
Mattias Karlsson.
Nyheter

‘Kolan’ i kontakt med allsvenska klubben: ”Vill hitta tillbaka till glädjen”

Almtuna uppges redan vara på väg att göra klart med Tony Mårtensson. Nu kan en annan stor profil vara på väg in. Klubben är i kontakt med Karlskronas Mattias Karlsson.
– Pengar är sekundärt, jag vill komma till ett ställe där jag och familjen trivs och det behöver inte vara i en SHL-klubb, säger han till UNT.

Mattias Karlsson var en del av det Karlskrona som förra veckan åkte ur SHL efter att ha förlorat en nervkittlande kval mot Timrå. Frågan är dock vart ‘Kolan’ själv tar vägen. Att han spelar i HockeyAllsvenskan nästa säsong tycks inte vara någon omöjlighet.

Han bekräftar nämligen att det finns ett ömsesidigt intresse mellan honom och Almtuna.
– Ja, alltså … det gör det väl. Sedan om om det går att lösa, det vet jag inte, säger han till UNT.
– Jag vill fortsätta spela hockey för att det är det roligaste som finns, och det har inte varit så roligt under den här säsongen. Jag vill hitta tillbaka till glädjen och drivet.

HAR GJORT 54 MATCHER I ALMTUNA

Karlsson har drygt 400 SHL-matcher att skryta med och var under flera år också flitig i Tre Kronor. Innan genombrottet kom spelade han faktiskt i Almtuna under en tid. Det blev 54 matcher för klubben 2004 till 2006.
– Jag har pratat med ”Björne” (Björn Danielsson, sportchef) men jag har inte något konkret att ta ställning ännu, säger den nu 32-årige backen.

”Kolan” kom hem till Sverige inför förra säsongen efter ett år i Severstal i KHL och har de senaste två säsongerna spelat för Karlskrona.

Den här artikeln handlar om: