Robert Ohlsson och Bert Robertsson (höger).
Skellefteå AIK

”Ska vi döma bort de där målen – då kommer vi få det jäkligt tufft”

ANNONS

Det satt långt inne. Men Djurgårdens säsong lever. Hemmalaget vände på 0-1 till seger 2-1. Men det var ett kontroversiellt mål som blev avgörande, och det godkändes först efter videobedömning. 
– Jag har fått stå hela säsongen och säga att vi vill ha fler mål i hockey, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson. 

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Djurgården var på väg mot sommarlov inför ett utsålt Globen i Stockholm. Laget var i underläge 0-1 med mindre än tio minuter av den tredje perioden. Men då stod laget för en tung vändning. Linus Hultström fixade kvitteringen till 1-1, och gav både laget och hemmafansen hopp.

Patrik Lundh satte sedan 2-1 till hemmalaget. Det var ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande. Men det var ett kontroversiellt mål som godkändes först efter videogranskning.
– Jag har fått stå hela säsongen och säga att vi vill ha fler mål i hockey. Ska vi döma bort de där målen, då kommer vi fått det jäkligt tufft, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson på presskonferensen.
– Nu var det mitt lag som fick med sig det målet så det är enkelt för mig att säga. Men grundsynen måste ändå vara att vi ska döma mål, så det tycker jag att vi ska göra,

Innan Lundh kunde slå in pucken till 2-1 så hade både en Djurgårds- och Skellefteå-spelare hamnat i målvakten Joni Ortios målgård. Men efter videobedömning godkändes alltså målet. Domarna ansåg inte att något regelbrott hade begåtts i situationen.
– Det är en tilltrasslad situation. Jag får egentligen hänvisa till domslutet på isen, säger Skellefteås assisterande tränare Bert Robertsson om målet och fortsätter.
– Någonstans så är det… Nej, jag tror nog att det är korrekt. Vi har spelare som flyger in i målgården där och någon touchar väl Joni. Så under omständigheterna får vi väl tycka att det är rätt domslut. Absolut.


Djurgårdens segermål till 2-1.
Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

”DET KAN TA DÖD PÅ VEM SOM HELST”

Men det var givetvis en missnöjd Robertsson som kom till presskonferensen. SAIK tappade en 1-0-ledning till 1-2-förlust under matchens sista tio minuter.
– Jag är lite besviken över att vi börjar skydda ledningen. Det har visat sig förut att det kan ta död på vem som helst när man blir passiv. Och det tycker jag att vi blir, tyvärr.

Bortalaget gjorde såklart allt för att få in en 2-2-kvittering på slutet. Närmast var Bud Holloway. Med bara sekunder kvar av tredje så fick kanadensaren ett friläge mot Djurgårds-keepern Adam Reideborn.
– Vi har några bra försök på slutet för att kvittera. Jag tycker att vi krigar på ända in i slutet, men det räcker inte hela vägen. Men det här är en av Sveriges tuffaste bortamatcher, så någonstans skäms vi inte över det. Men vi hade ett bra läge, och Djurgården lyckades slingra sig ur det.

I och med DIF:s seger så reducerar laget semifinalserien till 2-3 i matcher. Men Stockholms-laget har fortfarande kniven på strupen i match sex. En match som spelas i Skellefteå Kraft Arena på fredag.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL