Sök
Lukas Vejdemo.
Skellefteå AIK

”Han kan inte spela – han har hjärnskakning”

Djurgården vann semifinal fem och håller liv i säsongen. Men laget fick göra det utan Lukas Vejdemo. Forwarden åkte på en tackling under semifinal fyra, och det är oklart när han kan vara tillbaka i spel.
– Han kan inte spela. Han har hjärnskakning, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson. 

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Djurgården var i ett minst sagt utsatt läge inför onsdagens semifinal fem. Ny förlust mot Skellefteå och säsongen hade varit över. Men i ett fullsatt Globen lyckades hemmalaget vända och vinna med 2-1. Och nu är matchserien reducerad till 2-3.

Ny match mellan lagen väntar redan på fredag. Men även i den bataljen kommer Djurgården att få klara sig utan Lukas Vejdemo. Forwarden fick en tackling av Skellefteås Emil Djuse i semifinal fyra, och kom aldrig till spel i match fem.

På presskonferensen efter onsdagens semifinal gav Djurgårdens tränare ett dystert besked inför fortsättningen.
– Han (Vejdemo) kan inte spela. Han har hjärnskakning. Han kan spela först på söndag någon gång kanske, åt det hållet. Han är inte aktuell här på fredag heller, konstaterar lagets huvudcoach Robert Ohlsson.


Robert Ohlsson och Skellefteås Emil Djuse.
Foto: Bildbyrån

”VI UTTALAR OSS INTE OM NÅGRA SKADOR”

Patrik Lundh, matchvinnare senast, ville inte ge några kommenterar kring lagkamratens hjärnskakning.
– Vi uttalar oss inte om några skador. Utan det får du fråga läkarna om.

Djuse kunde till skillnad från Vejdemo spela semifinal fem. Skellefteås back åkte inte på någon avstängning. Tacklingen renderade dock i en utvisning på två minuter.

Den här artikeln handlar om: