Sök
Joakim Andersson …
SHL

Örebro ser ut att vilja göra sig av med den förre NHL-forwarden: ”Inte hört något”

Han återvände till Sverige i hopp om att bli en härförare och leda Örebro till slutspel. Men efter ha misslyckats i två säsonger ser nu Joakim Andersson ut att lämna SHL-klubben. 
– Honom har jag ingen dialog med, säger sportchefen Niklas Johansson till Hockeypuls. 

Inför fjolårssäsongen såg Örebro ut att göra det mesta för att ta sig tillbaka till slutspelet och lämna bottenskiktet. Man värvade bland annat in Joakim Andersson, som just att spelat sex säsonger borta på andra sidan Atlanten i Detroit Red Wings organisation. Hans debutsäsong blev dock inte alls som någon part hade hoppats på. Forwarden ådrog sig en höftskada och medverkade inte i en enda match.

När den andra säsongen på hans kontrakt kunde summeras för några veckor sedan var det inte heller någon höjdare. Andersson gjorde bara 15 poäng (8+7) på 36 framträdanden och nu ser han ut att ha gjort sitt för klubben.
– Honom har jag ingen dialog med, säger sportchefen Niklas Johansson till Hockeypuls.

ANDRA KLUBBAR INTRESSERADE

Spelaren i fråga säger inte emot det sportchefen antyder.
– Jag har inte hört så mycket. Vad jag förstått så har det inte varit någon dialog alls. Det har väl pratats en gång när vi var färdiga men inget mer än så, säger Andersson.

Nu letar den 29-årige centern efter andra alternativ, och han erkänner att det åtminstone är några klubbar som hört av sig.
– Ja, det finns intresse där.

I övrigt har fem andra spelare, utöver Joakim Andersson, utgående kontrakt med Örebro. Dessa är backarna Gustav Backström och Nick Ebert, samt Marcus Weinstock, Johan Wiklander och Kalle Jellvert på forwardsidan.

Den här artikeln handlar om: