Sök
170810 Malmš Redhawks Lukas Haudum poserar fšr ett portrŠtt den 10 augustiusti 2017 i Malmš. Foto: Pelle Bšrjesson / Idrottsfoto / BILDBYRN / COP 205 …
SHL

SHL-forwarden flyttar hem – kanske

Efter fyra säsonger i Sverige står det nu klart att Lukas Haudum lämnar Sverige. Han har skrivit på för sin moderklubb Linz i EBEL – men han har en klausul som möjliggör att han kan bryta avtalet efter VM.

Lukas Haudum kom till Södertäljes juniororganisation 2014 från moderklubben Linz i Österrike. Efter två säsonger flyttade han söderut till Malmö och har sedan dess spelat för både Redhawks i SHL och IK Pantern i Hockeyallsvenskan.

TVÅ MÅL I SLUTSPELET

Under säsongens grundserie av SHL bidrog 20-åringen med fyra assistpoäng. Men i slutspelet blev det mål när han nätade två gånger. Efter säsongen gick hans kontrakt med Redhawks ut och nu står det klart att forwarden flyttar hem till moderklubben Linz i EBEL. Detta skriver laola1.at.

Dock ska han ha en outklausul i sitt kontrakt som möjliggör spel på annat ställe än EBEL om han erbjuds ett förslag efter VM som drar igång om några veckor och där Haudum ska representera Österrike.
— Å ena sidan hoppas jag att han drar på sig en Black Wings-tröja. Men samtidigt önskar jag att han gör ett bra VM och får chansen i en stark liga, säger klubbens sportchef Christian Perthaler till laola1.at.

 

Den här artikeln handlar om: