Sök
Sidney Crosby Foto: Bildbyrån …
Pittsburgh

KROSSEN: Crosby hade lekstuga i nya storsegern

Ny match, ny storseger. Den här gången var det Pittsburgh som tog den. De vann med 5-1 sedan Sidney Crosby haft stor show och noterat fyra poäng.

Det är vilda omväxlingar från match till match mellan Pittsburgh och Philadelphia. Efter att Penguins vunnit den första matchen med 7-0 replikerade Flyers genom att vinna med 5-1 i match två. Idag var det återigen Pittsburghs tur att ta en storseger.

De vann med 5-1 och tog därmed ledningen i matchserien. Tre mål i powerplay var det som säkrade segern. Efter att Sidney Crosby gjort 1-0 i spel fem mot fem följde två raka PP-mål. Derick Brassard satte 2-0 och Jevgenij Malkin fyllde på med 3-0.

TVÅ MÅL – PÅ FEM SEKUNDER

Bara fem (!) sekunder efter 3-0-målet kom också 4-0. Sidney Crosby, som var planens gigant, förnedrade Claude Giroux genom att tunnla honom redan på tekning. Han spelade därefter fram Brian Dumoulin som överlistade en darrig Brian Elliott i Philadelphias målbur. Matchen var avgjord.

Ett tredje powerplaymål kom i slutperioden då Justin Schultz pricksköt in 5-1. På det målet noterade Sidney Crosby sin tredje passningspoäng och fjärde poäng totalt i matchen. Han har 4+3 på de tre inledande slutspelsmatcherna.

Travis Sanheim sköt för övrigt Philadelphias enda mål i storförlusten.

Den här artikeln handlar om: