Sök
Columbus Blue Jackets Left Wing #11 Matt Calvert’s line piles on to him in celebration of their victory after a first round of the NHL playoffs game in overtime between the Washington Capitals and the Columbus Blue Jackets at the Capital One Arena in Washington DC …
Washington

Bäckströms dubbla assist hjälpte inte – Capitals i rejäl brygga: ”Vi hittade en väg”

Columbus har mycket överraskande 2-0 i matcher på Washington Capitals. Detta efter att de på övertid inatt vann med 4-5 sedan Matt Calvert avgjort.

Columbus kom till spel utan svensken Alexander Wennberg som i match ett fick en tackling av Capitals Tom Wilson. Men det hindrade inte Blue Jackets från at ta ännu en seger och skaffa sig ett 2-0-överläge i åttondelen när nu serien vänder till deras hemmaplan.

TAPPADE TVÅMÅLSLEDNING

Capitals var i ledningen med 3-1 när nästan halva matchen passerat efter två mål av Alexander Ovechkin. Men Columbus vände på steken genom tre raka mål i den andra perioden när Josh Anderson, Cam Atkinson och Zach Werenski nätade.

T.J Oshie kvitterade dock i slutskedet av matchen och allt fick avgöras på övertid. Matt Calvert blev Blue Jackets frälsare när han gjorde det avgörande målet bakom Braden Holtby, som tidigare i matchen bytt av startande Philipp Grubauer.

Målet utmanades då det förelåg misstanke om offside i målgården men godkändes.

I REJÄL BRYGGA

Washington är nu i rejäl brygga och endast två förluster från eliminering redan i den första omgången. Sergei Bobrovski i Columbus målbur stod för imponerande 54 räddningar i matchen där Capitals var det spelförande laget och skapade de hetaste chanserna.
— Vi hittade en väg, konstaterade coachen John Tortorella efter matchen.

Capitals Nicklas Bäckström hade två assist i matchen.

SE HÖJDPUNKTERNA:

Den här artikeln handlar om: