Sök
180324 Oskarshamns Joakim Hagelin och Leksands Austin Madaisky under ishockeymatchen i hockeyallsvenska playoff serien mellan Leksand och Oskarshamn den 24 mars 2018 i Leksand Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173 …
Nyheter

Han följer med tränaren till konkurrenten: ”Vet var de har varandra”

Modo fortsätter att bygga sitt lag inför nästa säsong. Återigen värvar de in en spelare med koppling till nye huvudtränaren Björn Hellkvist. Joakim Hagelin hämtas från Oskarshamn och har skrivit på för två år.

Sedan tidigare har Daniel Sylwander och Tom Hedberg hämtats till Modo från Rögle respektive Oskarshamn, bägge har haft Björn Hellkvist som tränare. Det är från den sistnämnda klubben det senaste nyförvärvet Joakim Hagelin kommer.
— Han representerar en spelartyp som vi sökt efter. Det känns jättebra att det nu är klart och det är även en spelare som Björn Hellkvist känner till väl och de båda vet var de har varandra, säger sportchefen Michael Sundlöv till klubbens hemsida.

SJU SÄSONGER I OSKARSHAMN

Joakim Hagelin, som har Linköping som moderklubb, är tydlig med att Hellkvist var en anledning till att han nu väljer att lämna Oskarshamn efter totalt sju säsonger i klubben.
— En del av varför jag ville till Modo var förutom möjligheten att utvecklas som spelare även möjligheten att fortsätta med Björn Hellkvist som tränare. Den förra säsongen i Oskarshamn gav ett väldigt gott intryckt av honom där han är tydlig med krav och vad han vill göra, säger Hagelin.

Förutom 19 SHL-matcher med Linköping och alla sina år i Oskarshamn har Hagelin även spelat allsvenskt för AIK under en säsong. Dessutom spelade han som utlånad från LHC för Djurgården och var med att ta dem tillbaka till SHL.

Senaste säsongen gjorde forwarden 13 mål och 8 assist för Oskarshamn.

Den här artikeln handlar om: