Sök
Jonas Fransson.
Nyheter

Räddade kvar klubben – nu är den långa karriären över: ”Växt fram under säsongen”

Han kom fram som en av våra mer lovande målvakter i slutet av 90-talet. Sedan dess har Jonas Fransson haft en 20 år lång målvaktskarriär på toppnivå. Men efter att ha räddat kvar Västervik i Hockeyallsvenskan är det nu över för 38-åringen.
— Det känns som ett bra läge att avsluta, säger han till Västerviks hemsida.

Redan som 19-åring var Jonas Fransson förstemålvakt i Tranås som på den tiden spelade i allsvenskan. Samma säsong som han fick spela JVM tog han också Tranås till Superallsvenskan efter jul.

BILDADE MÅLVAKTSPAR MED STEFAN LIV

Säsongen efter fick han tillsammans med Stefan Liv förtroendet att bilda ett ungt målvaktspar i HV71 där de båda skulle få slåss om målvaktsspaden. Den senare vann den kampen och blev senare landslagsmålvakt.

Men Franssons karriär går inte av för hackor där han förutom spel i HV71 även representerat Leksand, Linköping och Rögle på SHL-nivå. Dessutom var han med och plockade upp både Leksand och Rögle i SHL. I Linköping fick han vara med om två SM-finaler, även om han då inte var förstemålvakt.

RÄDDADE KVAR KLUBBEN

Efter tre säsonger i Västerås har han de två senaste vaktat Västerviks kasse i Hockeyallsvenskan och han fick kröna karriären med att rädda kvar klubben i allsvenskan i den nylogen avslutade kvalserien.
— Det är någonting som har växt fram under säsongen. Det känns att man slutar på topp när vi vunnit kvalserien och det känns som ett bra läge att avsluta, berättar han i ett tv-klipp på klubbens hemsida.

Fransson vaktade målet i sju av de tio matcherna i kvalserien och släppte 1,69 mål per match samtidigt som han stoppade 93,2 procent av de skott han fick på sig.

Förutom spel i Sverige hann målvakten också med spel i Norge och Danmark under en dryg säsong.

 

 

Den här artikeln handlar om: