Sök
Patrick Galbraith.
Nyheter

Förre SHL-målvakten flyttar till hemstaden: ”Kommer hem för att vinna”

Han har inte spelat i hemlandet på nio år. Men nu är Patrik Galbraith klar för tre säsonger med SønderjyskE i den danska ligan.

I Sverige är den dansek målvakten Patrick Galbraith kanske mest känd för att det var han som spelade upp Karlskrona i SHL 2015. Dessförinnan har han representerat Björklöven, Leksand, Frölunda och Oskarshamn på svensk mark.

De senaste åren har han spelat i Tyskland och den här säsongen i England för Nottingham Panthers där 32-åringen gjorde det väldigt bra. Något hockeysverige.se fick bevittna när vi hälsade på i England i mars.

VÄNDER HEM

Men nu står det klart att den forne danske landslagsmålvakten återvänder till dansk hockey. Han har skrivit på ett treårsavtal med SønderjyskE från hemstaden Vojens.
— Jag är väldigt stolt och glad att Patrick har valt att komma hem och hjälpa oss att få SønderjyskE på rätt kurs. Det är ingen tvekan om att han kommer hem för att vinna något igen, säger sportchefen Kim Lykkeskov till klubbens hemsida.

Galbraith har på senare år tappat sin landslagsplats. Men den vill han enligt Lykkeskov ha tillbaka.
— Patrick är hungrig för att komma tillbaka till danska landslaget, och jag vill verkligen hjälpa honom. Jag tycker att Patrick fortfarande ska vara ett ämne för det danska landslaget.

I klubben spelar redan målvaktens bror Daniel Galbraith.

Den här artikeln handlar om: