Sök
Nathan MacKinnon och Gabriel Landeskog …
Nyheter

Superkedjan visar klass – gav Colorado nytt liv mot favoriten

Räkna inte ut Colorado Avalanche än. Anförda av sin toppkedja med Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog och Mikko Rantanen satte man storfavoriten Nashville Predators på plats i natt. Seger med 5–2 efter sju poäng av superformationen och reducerat till 1–2 i matcher.

Nashville Predators må ha mycket som Colorado Avalanche saknar, men de har ingen Nathan MacKinnon. Superstjärnan och hans kedja med Gabriel Landeskog och Mikko Rantanen gjorde stor skillnad när ”Avs” i natt reducerade slutspelsserien till 1–2 i matcher via en 5–3-seger hemma i Pepsi Center.

MacKinnon svarade för två mål medan Landeskog lämnade isen med 1+2 och Rantanen hade 0+2.

Colorado rivstartade matchen och gick fram till 3–0 redan i öppningsperioden. Carl Söderberg låg bakom Blake Comeaus 1–0 medan Patrik Nemeth hade assist på Gabriel Bourques 2–0 innan MacKinnon stod för det tredje målet framspelad av Landeskog.

TVINGADE FRAM MÅLVAKTSBYTE

När MacKinnon sköt sitt andra mål i matchen till 4–0 i den andra perioden blev Pekka Rinne i Nashvilles kasse utbytt till förmån för Juuse Saros. Där var Stanley Cup-favoriten rejält omskakad.

Målvaktsbytet fick effekt och gästerna kom tillbaka via två raka reduceringsmål innan Landeskog stängde butiken med sitt andra mål i årets slutspel. Den svenske kaptenen har fem poäng (2+3) på de inledande tre matcherna i serien.

I Nashville, som allt jämt saknar Calle Järnkrok, hade Filip Forsberg en assist.

Lagen möts på nytt i Denver natten mot torsdag.

Colorado – Nashville 5–3 (3–0, 1–1, 1–2)
Colorado: Nathan MacKinnon 2 (3) (Gabriel Landeskog 2), Blake Comeau (2) (Carl Söderberg), Gabriel Bourque (2) (Patrik Nemeth), Gabriel Landeskog (2).
Nashville: Ryan Johansen (2) (Filip Forsberg), Colton Sissons (2), Auston Watson (3).
Nashville leder serien med 2–1 i matcher.

Den här artikeln handlar om: