Sök
Jonatan Berggren …
Skellefteå AIK

Smakstart i U18-VM – Skellefteåforwardens hat trick ledde Småkronorna till seger

Sveriges U18-landslag fick en flygande start på sitt VM-äventyr i Ryssland när man under torsdagseftermiddagen besegrade Schweiz med 3-1. Stor matchhjälte för Småkronorna blev en draftaktuell Skellefteåforward.

Jonatan Berggren har haft ett framgångsrikt år ishockey. Han debuterade under den gångna säsongen i SHL för Skellefteå AIK där han deltog i tio matcher. Dessutom stod han, blott 17 år gammal, för 57 poäng (18+39) på 38 matcher för SAIK i J20 SuperElit och slutade således som en av seriens bästa poängplockare.

Som grädden på moset förväntades han inför U18-VM i Chelyabinsk och Magnitogorsk ikläda sig en ledande roll för Småkronorna. Efter öppningsmatchen mot Schweiz under torsdagseftermiddagen kan man lugnt säga att han stått för en lovande start.

KRAFTIGT SPELÖVERTAG OCH HAT TRICK

Sverige inledde klart piggast och hade redan efter första perioden ett skottövertag på 11-6 mot de rödvita. Då hade Berggren redan hunnit sätta sitt första av tre mål i matchen. I den andra perioden fortsatte sedan Småkronorna att trumma på och satte även 2-0 efter 10.00 – målskytt Berggren, framspelad av David Gustafsson.

Schweiz reducerade visserligen till 2-1 endast 59 sekunder efter Sveriges mål, men Berggren höll sig påpassligt framme och fullbordade sitt hat trick 47 sekunder efter reduceringen, då framspelad av Adam Boqvist.

I tredje perioden höll Sverige undan och kunde ta hem matchen med 3-1. Adam Ginning drog dock i slutskedet av matchen på sig ett matchstraff 2+10 för en tackling mot nackområdet på en Schweizisk spelare.

Småkronorna spelar näst mot Vitryssland på lördag, 12.30.

Den här artikeln handlar om: