Sök
Markus Ljungh.
SHL

Lämnar Djurgården – men stannar i SHL: ”Center av yttersta klass”

Det har ryktats ett tag och nu är det klart att centern Markus Ljungh lämnar Djurgården och förstärker HV71 de kommande två säsongerna.

Markus Ljungh har sex raka säsonger bakom sig i Djurgården, varav de fyra senaste i SHL. Nu står det klart att han lämnar och flyttar söderöver till Jönköping och HV71.
— Markus har vuxit ut och blivit en center av yttersta klass i SHL. Han går att använda i alla spelformer och är en pålitlig poänggörare. Vi är väldigt glada över att Markus väljer HV71 och ser fram emot att se vad han kan uträtta i HV-tröjan, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande.

TREDJE KLUBBEN I KARRIÄREN

27-åringen har Västerås som moderklubb och HV blir hans tredje klubb i karriären.
— Jag känner mig oerhört inspirerad och motiverad när det nu är klart. HV71 har ett sätt att spela hockey som tilltalar mig och jag ser fram emot att ansluta till mina nya lagkamrater och lära känna klubben och staden, säger Markus Ljungh.

Markus Ljung gjorde 21 poäng under SHL:s grundserie. Det följde han senare upp med 11 poäng på lika många matcher i slutspelet som tog slut i semifinal för Djurgården mot Skellefteå.

Den här artikeln handlar om: