Sök
ISLOSSNING. Jake Guentzel sköt fyra mål mot Philadelphia – och tog Pittsburgh vidare i slutspelet.
Pittsburgh

Slutspelshjälten har vaknat – sköt Penguins vidare med fyra mål

Han var Pittsburgh Penguins stora överraskning under fjolårets väg mot Stanley Cup. Nu har Jake Guentzel prickat formen i slutspelet – igen. Med fyra mål sänkte han Philadelphia Flyers och tog Penguins vidare till andra rundan.

En vild serie fick ett galet slut sent på söndagskvällen. Pittsburgh Penguins säkrade avancemanget till andra rundan genom att besegrade Philadelphia Flyers med 8–5 i en svängig tillställning som hade en fyramålsskytt och en tremålsskytt.

Flyers hade tagit kommandot och gått fram till en 4–2-ledning i andra perioden när laget föll sönder och samman. Och det var Jake Guentzel som gjorde mest skada.

22-åringen fick sitt stora genombrott under fjolårets slutspel, där han var målbäst med sina 13 fullträffar under Penguins väg till sin andra raka Stanley Cup-titel. Efter en grundserie med 22 mål och 48 poäng på 82 matcher har amerikanen lyft sig till fjolårets nivåer i årets slutspel. När Penguins vände 2–4 till seger 8–5 sköt Guentzel fyra av målen och fick även med sig en assist av bara farten.

HATTRICK AV SEAN COUTURIER

Efter att ha kvitterat till 4–4 med 54 sekunder kvar av andra perioden gick Jake Guentzel in och sköt tre raka mål i inledningen av tredje perioden. Efter att ha satt 5–4 30 sekunder in i perioden kom mål tre och fyra med tio sekunders mellanrum. Därmed har han svarat för sex mål och 13 poäng på Penguins sex första matcher i årets slutspel.

Då hjälpte det föga att Philadelphia också hade en fempoängsspelare i Sean Couturier. Centern, som gjorde comeback i match fem efter skada, blev matchvinnare i förra matchen med sitt 3–2-mål. Nu sköt han tre mål och hade assist på de övriga två målen, men tvingades ändå lämna isen som en förlorare efter Flyers genomklappning.

I Penguins, som saknade skadade Jevgenij Malkin, blev lagets bägge svenskar, Carl Hagelin och Patric Hörnqvist, målskyttar. Hörnqvist, som gjorde comeback efter skada, fick även med sig två assist. Hagelins afton tog tyvärr slut redan i andra perioden när han tacklades blodig av motståndarnas kapten Claude Giroux. Svensken såg groggy ut när han lämnade isen och hjälptes ut till omklädningsrummet.

Penguins möter nu vinnaren i serien mellan Washington Capitals och Columbus Blue Jackets i andra rundan. Capitals leder den serien med 3–2 i matcher.

Philadelphia – Pittsburgh 5–8 (2–2, 2–2, 1–4)
Philadelphia: Sean Couturier 3 (5), Andrew MacDonald (2), Scott Laughton (1).
Pittsburgh: Jake Guentzel 4 (6) (Patric Hörnqvist 2), Sidney Crosby (6), Carl Hagelin (2), Patric Hörnqvist (2), Bryan Rust (3).
Pittsburgh vidare efter 4–2 i matcher.

Den här artikeln handlar om: