Sök
Mark Katic.
Tyska ligan

Lämnar Skellefteå efter finalförlusten – återvänder till Tyskland

Det blev en dryg säsong i Skellefteå för den tyske backen Mark Katic. Nu flyttar han till Tyskland för att representera Adler Mannheim.

Mark Katic kom till Skellefteå från tidigare KHL-klubben Medvescak Zagreb i februari 2017 och har spelat kvar i klubben sedan dess. Men efter finalförlusten mot Växjö blev det klart att han inte skulle stanna i Västerbotten.

I stället återvänder 28-åringen nu till Tyskland, där han spelade för Eisbären Berlin i DEL under sin första säsong i Europa 2012/13. Ny klubbadress bli skandalklubben Adler Mannheim, som skämde ut sig under Champions Hockey League-mötet med Brynäs i höstas.

Katic, som har NHL-meriter från New York Islanders, svarade för 23 poäng (4+19) på 55 matcher i SHL-sammanhang. Han hade tre assist på 16 matcher under årets SM-slutspel.

Den här artikeln handlar om: