Sök
MÅLSKYTT. Jacob Nilson firas efter sitt mål mot Tjeckien.
VM 2018

SHL-forwarden glänste bland NHL-stjärnorna: ”Får inte åka runt och be om ursäkt”

Jacob Nilsson fortsätter att ta för sig bland de stora grabbarna. I öppningsmatchen av Sweden Hockey Games stod Moraforwarden för ett mål – och utsågs till matchens lirare.
– Jag tycker det är kul på det sättet Jacob har tagit för sig här, säger förbundskapten Rikard Grönborg om Nilsson efter 3–1-segern mot Tjeckien.

SÖDERTÄLJE (HOCKEYSVERIGE.SE)
Sweden Hockey Games inleddes inför drygt 4 700 åskådare i Scaniarinken i Södertälje med att Tre Kronor besegrade Tjeckien med 3–1. Svenska laget har fyllts på med NHL-spelare som Oliver Ekman Larsson, John Klingberg och Mika Zibanejad. Men mitt i stjärnglansen var det kanske en doldisforward från Mora som tog för sig allra mest på isen.

24-årige Jacob Nilsson fortsätter att imponera i den blågula tröjan. Han inledde målskyttet i matchen med ett rykande direktskott på en passning från Mikael Backlund och fick sedan pris som matchens lirare.
– Jag tycker det är kul på det sättet Jacob har tagit för sig här. Det är därför han är med också. Snyggt mål i dag och ha gjorde en hel del bra olika aktioner därute, berömmer förbundskapten Rikard Grönborg.

Nilsson kunde inte slut le efteråt.
– Det är fantastiskt kul. Det är bra spelare man spelare med. Samtidigt gäller det för mig att ta för mig och inte åka runt och be om ursäkt. Men jag är ganska nöjd, säger Blekingesonen som spelade tillsammans med Backlund och Carl Klingberg.
– ”Mickis” är en grym center. Smart och slår mycket fina pass. Klingberg jobbar hårt och gör det bra. Vi två spelade sista matchen i Tjeckien ihop och gjorde det bra. Vi hittade varandra bra och åkte mycket skridskor. Det är lätt att spela med båda två.

Foto: Bildbyrån/Kenta Jönsson

FYRA FORWARDS PÅ VÄG IN

Målet kom efter ett flygande anfall där Erik Brännströms långa passning plockade ned av Backlund, lagkapten för dagen, innan han spelade fram den till Jacob Nilsson.
– Det är viktigt att skjuta direkt. Det är något man tränar på ofta. Det var en bra pass också, så det var kul att få göra mål igen, säger han.

Nilsson är väl medveten om att det kommer fler förstärkningar från NHL i Rickard Rakell, Adrian Kempe och Gustav Nyquist. Samtidigt har Elias Pettersson anlänt efter guldfirandet i Växjö och ska ha speltid medan Gabriel Landeskog eventuellt kan bli aktuell från Nordamerika. Konkurrensen blir med andra ord mördande hård.
– Det är bara att fortsätta ta för sig. Det är mycket det det handlar om nu när jag kommit så här långt. Fortsätta att jobba och göra det jag har gjort, säger Nilsson som nästa ser lite generad ut när priset som matchens lirare kommer på tal.
– Jag vet inte vad jag ska säga… Det är oerhört kul. Men jag har inte kollat vad jag fick än, skrattar han.

Vad har du för mindset inför de två kommande matcherna här?
– Framför allt är det fantastiskt roligt att få vara här med det här laget i landslagsdresssen. Sedan är det bara att gå ut fortsätta göra det jag är bra och det som har tagit mig hit.

Den här artikeln handlar om: