Sök
Taylor Hall, Nathan MacKinnon och Connor McDavid.
Nyheter

De gör upp om priset som NHL:s bästa spelare

De nominerade till Ted Lindsay Award, priset där NHL-spelarna själva röstar fram ligans bästa spelare, har presenterats. Det är tre tidigare förstaval från Kanada som gör upp om årets utmärkelse.

Connor McDavid vann Ted Lindsay Award som NHL:s bästa spelare i fjol. Nu kan Edmonton Oilers poängkung göra det igen. Efter att ha vunnit poängligan för andra året i rad är han nu nominerad till utmärkelsen, där det är spelarna själva som röstar fram vinnaren.

McDavid, som gjorde 41 mål och 108 poäng i grundserien, får i nomineringen sällskap av två andra kanadensiska spelare som i likhet med honom själv draftats som första spelare. Det är New Jersey Devils forward Taylor Hall, som spelade med McDavid i Edmonton Oilers under hans rookiesäsong, samt Colorado Avalanches center Nathan MacKinnon som också nominerats till priset.

FÖRBÄTTRADE SIG MED 40 RESPEKTIVE 44 POÄNG

Hall satte personbästa med 39 mål och 93 poäng – en förbättring med 40 poäng jämfört med sitt första år i New Jersey. Hans insatser på isen hjälpte laget till slutspel för första gången sedan 2012.

MacKinnon svarade också för sin klart bästa säsong hittills i karriären. Han sköt 39 mål och gjorde 97 poäng på 74 matcher för Colorado, en förbättring med 44 poäng jämfört med i fjol. Colorado gick då från att vara ligans klart sämsta lag till att ta sig till slutspel. 22-åringen slutade femma i NHL:s poängliga.

Vinnaren presenteras på NHL Awards i Las Vegas den 20 juni.

Den här artikeln handlar om: