Sök
VÄNDE. Pittsburghs förstakedja med Sidney Crosby, Patric Hörnqvist och Jake Guentzel utsatte Washington för en ny näsbränna.
Washington

Mästarna spökar vidare – förstakedjan sänkte Washington med tre mål

Washington Capitals näst snabbaste mål genom tiderna, stabilt målvaktspel och bra stöd från publiken. Sedan vände allt. Tre mål av Pittsburgh Penguins på mindre än fem minuter, alla gjorda av förstakedjan, varav ett av Patric Hörnqvist, gav de regerande mästarna en flygande start på kvartsfinalserien.
– Killarna försöker aldrig hitta ursäkter, vi vill bara hitta sätt att vinna, säger coachen Mike Sullivan efter Penguins 3–2-seger.

WASHINGTON (HOCKEYSVERIGE.SE)
Avicii-hyllningen hann knappt ebba ut i Capital One Arena innan Levels övergick i måljubel från hemmafansen. Aleksandr Ovetjkins flippassning frispelade Jevgenij Kuznetsov, som behärskat tryckte pucken förbi Matt Murray. 1–0 till Washington efter sjutton sekunder, det näst snabbaste målet i Capitals historia.

Om Washingtons första matchserie mot Columbus Blue Jackets handlade om att vara bäst i special teams och ta till vara på de få chanser som dök upp, var den första perioden mot Pittsburgh raka motsatsen. Chanserna avlöste varandra, utvisningarna uteblev. Ovetjkin missade öppet mål efter dryga fem minuter spelade, och åt andra hållet fick Braden Holtby göra flera kvalificerade räddningar för att hålla hemmaledningen intakt.

Kanske var det precis den tempofyllda ishockey man förväntat sig, eller åtminstone hoppats på, när dessa två rivaler möts. Försnacket till matchserien hade dels kretsat kring den historiska stjärnrivaliteten mellan Sidney Crosby och Aleksandr Ovetjkin, men också det faktum att Penguins slagit ut Capitals i kvartsfinalen två år i rad. Är det en simpel tillfällighet, eller något som satt griller i huvudet på Washingtonspelarna?

MÅLVAKTSDUELL I TVÅ PERIODER

Andra perioden inleddes i samma rasande tempo som den första. Aleksandr Ovetjkin och Sidney Crosby var båda i lineupen för respektive lag och var ofta ute på isen samtidigt, men det berodde nog snarare på Capitals coach Barry Trotz önskan om att matcha Matt Niskanen och Dmitrij Orlov mot Sidney Crosby, än någon raffinerad PR-stunt.

När matchens första utvisning till slut kom i andra perioden, var det Tom Wilson som åkte ut för en tveksamt dömd interference i en närkampssituation med Crosby. Kanske var det domarnas sätt att markera mot den ökänt stökige Wilson, att hålla spelet rent i närheten av Crosby. Wilson drog på sig flest utvisningsminuter i hela NHL under ordinarie säsong, och det var han som delade ut tacklingen som ledde till att Columbus Blue Jackets Alexander Wennberg fick en hjärnskakning i första matchen av round 1.

Annars handlade de två första perioderna om målvakterna. Braden Holtby och Matt Murray var båda lugna och stabila i sina ingripanden, trots den svängiga matchbilden och de många målchanserna. Det skulle komma att ändras i matchens avslutande rond.

GUENTZEL FORTSÄTTER LEVERERA

28 sekunder in i den tredje perioden fick Capitals ett två mot ett-läge. Ovetjkin flexade intermedieate-klubban och placerade på det patenterat mjuka sättet pucken i högra krysset. Allt såg bra ut för Washington. Sedan vände allt. Som om hjärnspöken, vidskeplighet och svart magi plötsligt hann ikapp hemmalaget. På mindre än fem minuter vände Pittsburg underläget till ledning 3–2.

Och det var en svensk som inledde målskyttet. Patric Hörnqvist kastade på chans in pucken mot mål, och i röran där framför skymdes sikten för Braden Holtby i hemmamålet, och pucken letade sig in. Ytterligare två minuter senare kom en passning från Jake Guentzel mot Crosby i offensiv zon, som Ovechkin slarvigt missade att rensa undan, och istället blev hans tafatta ingripande en halv assist till – opassande nog – Crosby, som dök upp bakom honom och stötte in kvitteringen till 2–2.
– Jag såg att Jake kollade på mig, sen studsade pucken lite, så det var bara att dra till, sa Crosby om situationen efteråt, innan han fortsatte med att berömma sin kedjekamrat Guentzel som har sju mål och 16 poäng på sju slutspelsmatcher.
– Han gör mycket saker bra. Han tävlar, han vinner fighter och gör mål på olika sätt.

Den tidigare livliga hemmapubliken sjönk ihop så monumentalt av 2–2-målet, att Jake Guentzels snabbt påföljande 3–2-mål för Pittsburgh nästan kändes som en regisserat övertydlig Mighty Ducks-scen om förlorat självförtroende för hemmalaget. Washington gjorde försök till forcering i slutet av matchen, men utan framgång.

INGEN MALKIN ELLER HAGELIN

Matchen slutade 3-2 till Pittsburgh. Pittsburghs Mike Sullivan tränare var behärskat lugn efter matchen. Trots frånvaron av Jevgenij Malkin och Carl Hagelin lyckades laget ta en viktig bortaseger.
– Killarna försöker aldrig hitta ursäkter, vi vill bara hitta sätt att vinna. Vi har kapabla spelare som kan täcka upp för de som är borta. Det är såklart svårt att ersätta skickliga spelare som Jevgenij och Hagelin, men det är vad som krävs om man ska vinna slutspel. Det räcker inte med tre kedjor och sex försvarsspelare, säger Sullivan.

Capitals omklädningsrum svarade en nedslagen Braden Holtby på frågor efter matchen.
– Det var en sån match där det är chanser åt båda hållen, när man inte vet hur det kommer gå. Då slutar det ofta med att en studspuck åt något håll avgör.

På frågan om hur han går vidare efter förlusten svarar han, än mer nedslagen:
– Vi får titta på filmen, se om det är något jag kan göra bättre, och i morgon kommer jag till rinken med ett mindset att jag måste bli en bättre målvakt, mer fokuserad och bättre förberedd.

Andra matchen i serien spelas på söndag, också den i Washington D.C.

JESPER SPANNE

Washington – Pittsburgh 2–3 (1–0, 0–0, 1–3)
Washington: Jevgenij Kuznetsov (5), Aleksandr Ovetjkin (6).
Pittsburgh: Patric Hörnqvist (3), Sidney Crosby (7), Jake Guentzel (7).
Pittsburgh leder serien med 1–0 i matcher.

 

Torsdag 19:00
Linköping HC - Leksands IF
1 2.05
X 4.45
2 3.10
Torsdag 19:00
Färjestads BK - Brynäs IF
1 1.71
X 4.60
2 4.30
Torsdag 19:00
HV 71 - Rögle BK
1 2.20
X 4.15
2 2.95
Torsdag 19:00
IF Malmö Redhawks - IK Oskarshamn
1 1.61
X 4.80
2 4.95
Torsdag 19:00
Skellefteå AIK - Växjö Lakers HC
1 2.10
X 4.20
2 3.15
Torsdag 19:00
Djurgårdens IF - Luleå HF
1 2.45
X 3.95
2 2.70
Torsdag 19:00
Frölunda Indians - Örebro HK
1 1.87
X 4.75
2 3.55
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten