Sök
David Åslin siktar på en bra sommar.
Södertälje SK

Artisten lämnade Leksand – nu ska han visa vad han kan i nya klubben: ”Jag är revanschsugen”

Han har en karriär som kantats av klubbyten. Men också av läckra mål. Den här säsongen fick David Åslin det dock inte att stämma i Leksand och han lånades ut till Södertälje där han blir kvar även nästa säsong.
— Nu har jag en viktig sommar framför mig där jag hoppas att få vara skadefri så jag kan bygga upp mig rejält och visa upp nästa säsong vad jag kan på riktigt, berättar han för hockeysverige.se.

SÖDERTÄLJE (HOCKEYSVERIGE.SE)
David Åslin ses av många som en artist ute på rinken. Två gånger, 2014/15 och 2015/16, har han fått utmärkelsen Årets mål Award. Efter det att lämnade Leksand första gången 2011 för Troja har karriären varit kantad av klubbyten. Troja, Växjö, Leksand, Rögle, Leksand igen och nu Södertälje.

INGEN STABILITET

Det är också i Södertälje som han kommer spela nästa säsong, en säsong han ser fram mycket emot. Men hur har egentligen alla klubbyten påverkat den 28-åriga rospiggen? Hockeysverige.se träffade David Åslin i samband med Tre Kronors match i Sweden Hockey Games mot Tjeckien.
– Klubbytena har påverkat mig både positivt och negativt. Jag har lärt mig mycket om dom olika hockeykulturerna i olika lagen, men framförallt har det inte varit någon stabilitet för mig som person eller hockeyspelare. Speciellt som det vart förra säsongen när jag fick byta klubb mitt under säsongen. Det blir lite sönderryckt då.

Har du valt att göra dom flesta klubbytena själv eller har du oftast tvingats bort?
– Det är lite både och. Klubbytena som blivit av där har båda velat att det skulle ske samtidigt som det har varit bättre för mig att utvecklas någon annanstans. Klubbarna kanske inte fick ut det dom hoppades på.
– Jag har höga krav på mig själv och den säsongen jag kommer från nu är jag inte så nöjd med.

VILL SPELA OFFENSIV HOCKEY

En säsong som vi återkommer till strax, men först är vi nyfikna på vart han har spelat sin bästa hockey?
– Den offensiva hockey som jag trivs med som människa och spelare spelade jag i Troja och bitvis i Växjö, men även i slutet av tiden i Rögle innan jag gick till Leksand.
– Det är den offensiva hockeyn jag vill spela och jag känner att jag inte har fått visa upp den så som jag hade velat.

Handlar det om att du fick mer förtroende i exempelvis Troja och Växjö, i Troja fick du massor av speltid?
– Ja, exakt. Förra säsongen hade jag problem med skador samtidigt, ”peppar peppar” har jag haft tur att inte ha fått så många skador tidigare i karriären. Det vart lite stressat för mig när det inte gick som jag ville.

Ser du dig själv som en artistisk spelare eller en grovjobbare?
– Jag ser mig som lite både och. Jag gillar att jobba hårt för mitt lag och jag sätter också mitt lag i fokus före mig själv. Det är något jag har fått lärt mig under åren.
– Jag tycker att jag besitter en offensiv spets som jag vill visa upp och blandar det med hårda jobbet.

David Åslin i Växjö. Foto: Bildbyrån

Om du ser på din första säsong i Hockeyallsvenskan, 2009/10 och jämför med dagens SHL och Hockeyallsvenskan, hur ser du att dom offensiva spelarna kommer till sin rätt?
– Det blir svårare eftersom hockeyn förändras. Hockeyn har blivit mer försvarsanpassad där man styr mer över hela banan.
– Klart att det ändå finns lägen. Det handlar om att göra rätt saker på rätt ställen och våga så det kommer finnar mycket lägen framöver att göra mål på också.
– Ska man lyckas göra saker idag så krävs det att du har fart. Det är också något som jag prioriterar väldigt mycket i mitt spel. Spelar du inte med fart så kanske du kommer förbi första spelaren, men då finns det alltid en andragubbe där som tar pucken av dig. Farten är A och O idag.

Vem eller vilka är dom tuffaste spelare du mött framför mål?
– Det finns många som är duktiga framför mål. En sådan som (Daniel) Rahmi är stark där, Bibic-bröderna (Alen och Almen) är starka men även (Nicklas) Grossmann i Södertälje är tuff att möta framför mål. Det är tre, fyra stycken, men det finns många mer att nämna.
– Jag har själv inte fått någon riktig tuff smäll framför mål, men jag blev överkörd av (Gustav) Rydahl en gång. Han är ju min polare så det känns lite komiskt så här i efterhand.

LÅNADES UT TILL SSK

Säsongen som gick var långt ifrån en fullträff för David Åslin. Efter 26 matcher, ett mål och totalt åtta poäng lånades han ut till Södertälje. Där gjorde han i stället ett starkare intryck. På 15 matcher i klubben från Kringelstan gjorde Åslin två mål och totalt fem poäng.
– Det var en väldigt speciell säsong som blev väldigt sönderryckt för mig. Jag försökte hitta formen under hela säsongen. Jag var både skadad och sjuk under tiden i Leksand och kom inte in i det riktigt. Jag började säsongen bra, men sedan gick det även tungt för oss som lag.
– Som du säger så bytte jag hit till Södertälje. Det kändes som jag började om lite grann och jag försökte komma in allt igen. Bitvis tycker jag också att det kändes bra, i alla fall bättre och bättre. Nu har jag en viktig sommar framför mig där jag hoppas att få vara skadefri så jag kan bygga upp mig rejält och visa upp nästa säsong vad jag kan på riktigt.

Du hade både press och förväntningar på dig i Leksand, blev du då frustrerad när du blev skadad och dessutom sjuk?
– Absolut, men med tanke på den spelare jag är så får jag inte bli frustrerad. Då blir det bara ännu svårare. Det hårda jobbet kan man göra fast man är frustrerad, men det kreativa ska bara komma naturligt. Då krävs det att man inte är frustrerad. Att då åka och leta efter någonting fungerar oftast inte så bra.

David Åslin. Foto: Bildbyrån

Hur var det att lämna Leksand och åka hit till Södertälje?
– Det var såklart speciellt. Jag har, som jag alltid har sagt, haft många fina år i Leksand. Samtidigt blev jag mottagen på ett jättefint sätt här. Nu blir jag kvar här minst en säsong till och det är ett tecken på att dom tror på mig och vet min kapacitet. Det ska jag ge tillbaka till Södertälje nästa säsong, säger Åslin med ett leende samtidigt som han upplever att han får spela den offensiva hockey som passar honom i SSK.
– Det här jag sa om att få en riktig sommar, bygga upp mig och vara skadefri kommer jag ha igen i min skridskoåkning och jag kommer kunna använda mina verktyg på ett annat sätt än i vintras.

När nu kom till Södertälje, hade du ett snack med tränaren Uffe Lundberg om hur dom ville använda dig?
– Vi hade ett möte innan jag kom hit. Han vet min kapacitet, men när jag kom till Södertälje hade jag inte spelat på tre veckor tack vare ett virus jag bar på.
– Det blev att jag matchades in försiktigt och succesivt. Bitvis är jag också nöjd med vissa delar i mitt spel, men jag har större krav på mig själv än så.

Vilka krav ställer du på den kommande säsongen?
– Det ska bli otroligt kul och mina tankar inför säsongen är enbart positiva. Jag är revanschsugen och jag tror att vi har något riktigt bra på gång. Det säger i och för sig alla om sina klubbar, men ska jag vara riktigt ärlig så känns det otroligt kul här i Södertälje.

Idag 19:00
Leksands IF - IK Oskarshamn
1 1.73
X 4.40
2 3.90
Idag 19:00
Frölunda Indians - Djurgårdens IF
1 1.68
X 4.50
2 4.10
Idag 19:00
IF Malmö Redhawks - Färjestads BK
1 2.35
X 4.20
2 2.50
Idag 19:00
HV 71 - Luleå HF
1 2.32
X 3.95
2 2.65
Idag 19:00
Linköping HC - Skellefteå AIK
1 2.63
X 4.00
2 2.30
Idag 19:00
Växjö Lakers HC - Örebro HK
1 2.20
X 4.10
2 2.70
Idag 19:00
Rögle BK - Brynäs IF
1 1.82
X 4.35
2 3.50
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten