Sök
Anze Kopitar, Taylor Hall och Nathan MacKinnon gör upp om Hart Trophy.
Nyheter

Han kan bli den första sedan ”Foppa” och Sakic – de gör upp om det prestigefyllda priset

Inatt skickade NHL ut ett pressmeddelande där de tillkännagav de tre finalisterna till Hart Trophy som delas ut på NHL Awards senare i sommar. Los Angeles Anze Kopitar, New Jerseys Taylor Hall och Colorados Nathan MacKinnon gör upp om det hela.

Hart Trophy delas ut till den spelare som ansetts vara mest värdefull för sitt lag under grundserien och finalisterna har tagits fram av medlemmar i Professional Hockey Writers Association.

2014 van Colorados Nathan MacKinnon Calder Trophy, priset som går till NHL:s bäste rookie. Sedan dess har det inte hänt så mycket i hans karriär. Förrän den här säsongen vill säga då MacKinnon visade upp det register som gjorde att han en gång i tiden draftades av Avalanche som etta totalt i draften.

ÖKADE 44 POÄNG

22-åringen gjorde under säsongen 97 poäng, en ökning med hela 44 sedan förra säsongen och ledde dessutom Colorado till klubbens första slutspel sedan 2014. Om centern tar hem priset i Las Vegas den 20 juni blir han den första Colorado-spelaren sedan Joe Sakic och Peter Forsberg dominerade NHL-rinkarna i början av 2000-talet.

Som sina motståndare har MacKinnon New Jerseys Taylor Hall och Los Angeles Anze Kopitar.

KAN BLI DEN FÖRSTE SEDAN GRETZKY

Den förre Södertälje-spelaren Kopitar blev förste Kings-spelare att nå 90-poängsplatån sedan Wayne Gretzkys dagar i Kalifornien och han ökade förra säsongens poängskörd med 40. Vinner han blir han den andre Kings-spelaren genom tiderna efter Gretzky att plocka hem det hela.

New Jerseys Taylor Hall är också han en gammal draftetta (Edmonton 2010) och har även han haft svårigheter att leva upp till den förväntade potentialen. Men den här säsongen har det lossnat med besked för 26-åringen som vann Devils interna poängliga med hela 41 poäng före tvåan Nico Hischier. Det är den största skillnaden mellan ettan och tvåan i ett och samma lag sedan 2007/2008 då Alexander Ovechkin och Nicklas Bäckström kom etta och tvåa i Washington Capitals interna poängliga.

Den här artikeln handlar om: