Sök
Tampa Bay

”NHL:s bästa kedja” härskar – gjorde elva poäng mot Tampa

Boston Bruins brukar sägas ha ”världens bästa kedja”. På lördagskvällen visade Brad Marchand, Patrice Bergeron och David Pastrnak att det nog ligger något i påståendet. Med elva poäng fick de Tampa Bay Lightning på fall med 6–2.

Under den inledande slutspelsserien mot Toronto Maple Leafs stod Brad Marchand, Patrice Bergeron och David Pastrnak för 30 poäng (!) tillsammans När den andra rundan inleddes på bortais mot Tampa Bay Lightning på lördagskvällen visade Boston Bruins-trion att formen är intakt.

Stjärnorna stod gemensamt för elva poäng när Lightning besegrades med 6–2 i den första konferenssemifinalen. Pastrnak hade fyra assist, Marchand 1+3 och Bergeron lämnade isen som tvåmålsskytt med en assist som grädde på moset.

Men det var inte bara topparna som levererade för Bruins. Veteranen Rick Nash, som har haft svårt att producera i slutspelstider under sin långa karriär, lämnade isen som tvåmålsskytt medan Tuukka Rask vann målvaktsmatchen mot Andrej Vasiljevskij på knockout med sina 34 räddningar.

TAPPADE SKENAN – SLÄPPTE I MÅL

Matchen var jämn fram till tredje perioden. I den andra akten hade Lightning två gånger om reducerat gästernas tvåmålsledningar. Ryske rookien Michail Sergatjev gjorde kvällens märkligaste mål när han sköt 2–3-målet från blålinjen – efter att Rask i målet tappat skenan på ena skridskon.

Finländaren viftade åt domarna att blåsa av spelet, men fick nobben och släppte backskottet förbi sig efter att ha tappat fokus. Regelverket gav också domarna rätt. Att en målvakt tappar skenan under spelets gång är inte tillräckligt för att blåsa av spelet.

I slutperioden var det Boston och Pastrnak, Marchand och Bergeron för hela slanten. Marchand gjorde 4–2 och hade sedan assist på Bergerons 5–2 och rookien Jake DeBrusks 6–2.

I slutspelets poängliga har Bruins stjärnor också gjort avtryck. Den toppas nu av Pastrnak, som har 17 poäng (5+12) på åtta matcher medan är fyra efter Pittsburghs Jake Guentzel (16) och Sidney Crosby (15) med sina 13 poäng (4+9). Bergeron, som missade en match i första rundan, har elva poäng (3+9).

Match två i serien spelas i Tampa natten mot tisdag.

Tampa Bay – Boston 2–6 (0–1, 2–2, 0–3)
Tampa Bay: Dan Girardi (1) (Victor Hedman), Michail Sergatjev (2).
Boston: Rick Nash 2 (3), Patrice Bergeron 2 (3), Brad Marchand (4), Jake DeBrusk (6).
Boston leder serien med 1–0 i matcher.   

Den här artikeln handlar om: