Sök
Pär Lindholm.
Toronto

AVSLÖJAR: Nu har Pär Lindholm gjort sitt NHL-val

Efter en säsong som innehållit både OS-spel och en SM-final tar Skellefteå AIK:s förstacenter Pär Lindholm avsked av Sverige. Enligt säkra källor till hockeysverige.se har 26-åringen gjort sitt val. Nästa säsong spelar han för Toronto Maple Leafs i NHL.

I fjol skrev Toronto Maple Leafs kontrakt med både Andreas Borgman och Calle Rosén efter SHL-säsongens slut. Nu tyder allt på att den klassiska NHL-klubben kommer att plocka in ännu en svensk till nästa säsong.

Enligt uppgifter till hockeysverige.se har Skellefteå AIK:s Pär Lindholm nämligen bestämt sig för att försöka slå sig in i Leafs. Detta efter att ha varit jagad av en mängd olika NHL-klubbar efter sin stora genombrottssäsong i SHL. Lindholms representanter har sökts för en kommentar till uppgifterna, utan framgång.

Lindholm kom fyra i SHL:s poängliga den här säsongen med 47 poäng (18+29) på 49 matcher efter att framgångsrikt ha centrat Skellefteås förstakedja med Joakim Lindström och Oscar Möller på varsin kant. Han representerade även Tre Kronor på OS i Sydkorea ihop med samma kedjekamrater.

TRE CENTRAR FÖRVÄNTAS LÄMNA KLUBBEN

Toronto Maple Leafs har tre centrar som sitter på utgående kontrakt och förväntas försvinna i sommar, Tyler Bozak, Tomas Plekanec och Dominic Moore. Nästa säsong kommer laget att ha Auston Matthews och Nazem Kadri som första- respektive andracenter. Bakom dessa stjärnspelare kommer det att finnas utrymme för Lindholm att slåss om en plats.

Pär Lindholm draftades aldrig som junior, utan har tagit den långa vägen till stjärnstatusen i SHL. Två säsonger med Sundsvall i Hockeyallsvenskan följdes upp av ett år med Piteå i Hockeyettan innan han hamnade i Karlskrona 2013/14. Där stod han för 42 poäng på 52 matcher, vilket blev en biljett tillbaka till Skellefteå.

De senaste fyra säsongerna har han spelat för sin tidigare juniorklubb med tre SM-silver som facit.

Den här artikeln handlar om: