Sök
Michael Lindqvist.
SHL

BEKRÄFTAT: Michael Lindqvist får NHL-kontrakt av klassikerklubben

Michael Lindqvist var en av säsongens stora succéspelare i SHL. Nu står det klart att han nästa säsong spelar i NHL. För självaste New York Rangers.

Färjestad hade nog inte vågat hoppas på den enorma succé som Michael Lindqvist gjorde i SHL den gångna säsongen. På bara 33 matcher sköt han 20 mål och noterade totalt 34 poäng. Tio av målen kom dessutom i powerplay.

Nu står det klart att hans hockeyframtid, åtminstone den närmaste framtiden, kommer vara på andra sidan Atlanten. Snajpern har skrivit på ett kontrakt med New York Rangers. Lindqvist har aldrig draftats utan kunde välja och vraka mellan alternativen efter sin framgångsrika säsong med Färjestad.

Lindqvist hade ett par skador under säsongen, något som var ett visst smolk i den annars överfyllda glädjebägaren.

Den här artikeln handlar om: