Sök
Tom Wilson …
Washington

Capitals tuffe forward inblandad i ny, blodig kontrovers: ”Ler åt en skadad spelare”

Inför match 3 mellan Washington och Pittsburgh försvarade Tom Wilson sin tackling på Brian Dumoulin matchen innan. Efter att ha kallat den för ”oturlig” var han i natt åter inblandad i en situation som lämnade en Penguins-spelare liggandes på isen.
– Det börjar bli dags att någon gör något åt det här, säger Penguins coach Mike Sullivan.

Tom Wilson är en vattendelare. Lika älskad som han är bland lagkamraterna i Capitals, lika hatad är han bland de allra flesta lag runt om i NHL (och deras fans!). I årets Stanley Cup-slutspel har den 24-årige powerforwarden stått för något av ett genombrott med sju poäng (2+5) på nio matcher. Vad han mest fått rubriker för än så länge är sitt fysiska spel som allt som oftast ligger precis på gränsen för det tillåtna. Efter att med nöd och näppe ha kommit undan avstängningar hittills kan det nu vara dags efter nattens tackling på Zach Aston-Reese.

 

”DET ÄR RESPEKTLÖST – KILLEN ÄR SKADAD OCH HAN LER”

Ingen utvisning delads dock ut i samband med tacklingen, vilket Penguins coach Mike Sullivan förvånades över:
– Det är ytterligare en tackling mot huvudet från honom. Det börjar bli dags att någon av ligans representanter gör något åt det här.

Capitals coach Barry Trotz hade dock en annan bild:
– Vad jag kunde se var det en hård tackling, axel mot axel.

Efter tacklingen fångade tv-bilder hur Wilson fyrade av ett leende på Capitals bänk.
– Det är respektlöst. Killen ligger skadad på isen och man kan se honom le. Inte snyggt agerande, men vi går vidare, sade en sammanbiten Justin Schultz till Pittsburgh Post-Gazette.

Avstängning eller inte, sannolikheten att Wilson lär vara en jagad man bland Penguins spelare i nästa match lagen emellan får ses som hög. Zach Aston-Reese rapporterades efter match ha drabbats av en bruten käke och en hjärnskakning.

Match 4 mellan Penguins och Capitals spelas natten mot fredag i PPG Paints Arena.

Den här artikeln handlar om: