Sök
Marcus Krüger.
Nyheter

Marcus Krüger trejdas för andra gången – här är hans nya NHL-klubb

Inför den här säsongen byttes han från Chicago Blackhawks till Carolina Hurricanes. Nu får svenske Marcus Krüger flytta på sig igen. Nästa klubbadress blir Oliver Ekman-Larssons Arizona Coyotes. 

Marcus Krüger är nog mest känd för sitt eminenta spel i den defensiva zonen. Den 27-årige stockholmaren var en viktig pjäs när Chicago Blackhawks tog hem Stanley Cup-titeln 2013 och 2015.

När Blackhawks påbörjade sin ombyggnation kunde man inte längre erbjuda Krüger en fortsättningen utan i stället skeppades han i väg till Carolina Hurricanes. Och den här säsongen noterades han för sex poäng på 48 matcher, samt -6 i plus/minus-statistiken.

BLIR LAGKAMRAT MED HJALMARSSON IGEN

Sent på torsdagskvällen kom beskedet. Marcus Krüger trejdas igen och flyttar nu till öknen och Arizona Coyotes. Detta i utbyte mot Jordan Martinook och ett fjärdeval i draften 2018. Hurricanes skickar också sitt tredjeval i sommarens draft till Coyotes.
— Marcus är en solid tvåvägscenter som tar mycket ansvar i det defensiva spelet och är snabb och skicklig. Han är en utmärkt boxplayspelare och med honom får vi ett bättre djup på centersidan, säger Coyotes GM, John Chayka.

Nu blir Krüger lagkamrat med Niklas Hjalmarsson igen, samt med svenskarna Oliver Ekman-Larsson och Mario Kempe.

Den här artikeln handlar om: